fbpx

Kikkererwtensoep

Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Jamie Oliver heeft fantastische recepten en deze kikkererwtensoep is er één van. Soms maak ik deze soep voor een grote groep en vragen mensen naar het recept van deze heerlijke snert. Als ik dan uitleg dat het geen snert is maar kikkererwtensoep kijkt men echt heel ongelovig.

Deze soep heb ik voor het eerst geserveerd tijdens Soepzooitje 2013. Soepzooitje is een jaarlijks terugkerend evenement dat ik jaren mede georganiseerd heb. samenwerking met Staatsbosbeheer. Zo’n 80 vrijwilligers hielpen jaarlijks zwerfafval ruimen in de Biesbosch.

Ook voor kleinere groepen is deze soep echt super. Thuis staat deze kikkererwtensoep regelmatig op het menu.

Kikkererwtensoep

Kikkererwtensoep

Arriën Stegehuis
Een recept van Jamie Oliver zelf, overheerlijke soep.
5 van 4 stemmen
Prep Time 20 minutes
Cook Time 2 hours
Total Time 2 hours 20 minutes
Course Bijgerecht, Hoofdgerecht, Soep
Cuisine Frans
Servings 12 personen
Calorieën 90 kcal

Equipment

  • Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven

Ingredients
  

  • 2 aardappels
  • 10 preien middelgrote
  • 700 gram kikkererwten
  • olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • gehakt fijn
  • 1,75 liter bouillon
  • Parmezaanse kaas gemalen

Instructions
 

  • Maak een klein vuur.
  • Spoel de gewelde kikkererwten schoon.
  • Snijd de aardappels in stukken, schillen mag, hoeft niet.
  • Heb je kikkererwten uit blik? Dan kun je deze stap overslaan.
    Kook de kikkererwten samen mat de aardappel circa 60 minuten in een pan water tot de kikkererwten gaar zijn.
  • Heb je kikkererwten uit blik? Kook ik dat geval de aardappel en kikkererwten in de bouillon.
  • Snijd de prei in de lengte door, was ze hierna goed.
  • Snijd de prei vervolgens in dunne ringen.
  • Hang een Dutch Oven of dikke gietijzeren pan boven het zojuist aangemaakte vuur.
  •  Bak de prei en de knoflook in olijfolie tot de prei zoet en zacht is.
  • Voeg de bouillon, kikkererwten en aardappels toe en laat de soep nog een uurtje op laag vuur zachtjes pruttelen.
  • Nu de soep op staat, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.
  • Wil je een gladde soep roer, dan (een deel van) de soep door de roerzeef, of als je thuis bent, gebruik de staafmixer.
  • Breng de soep verder op smaak met een paar draaien zout en peper van de molen.

Serveren

  • Serveer de soep met een flinke lepel geraspte Parmezaanse kaas erover en met een stuk Turks brood.

Variaties (3 stuks)

  • 1. Moet er echt vlees in de soep, dan is rookworst of knakworstjes uit blik een goede optie.
  • 2. Snijd een paar stengels bleekselderij fijn en bak deze mee met de prei.
  • 3. Strooi gehakte peterselie, selderij of lavas door de bouillon.

Nutrition

Serving: 100gCalorieën: 90kcalKoolhydraten: 16gProteïne: 6gVet: 1gNatrium: 564mgKalium: 405mgVezels: 3gSuiker: 3gVitamine C: 18mgIJzer: 4mg
Keyword Vegetarisch
Tried this recipe?Laat weten hoe het was!

Leave a Reply