fbpx

Kip met kokos en citroen uit de dutch oven.

Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Yvette van Boven is één van mijn favoriete inspiratie bronnen. Dit recept Kip met kokos en citroen uit de Dutch Oven is gebaseerd op het recept ‘Gebraden citroenkip in kokosmelk uit haar boek ‘Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Home made basics‘.

Dat kip en citroen goed samen gaan is niet nieuw, in mijn recept Kip en worst uit de Dutch Oven zorgen salie en citroen voor een fantastische smaak. Ook in dit recept is de citroen niet alleen. Samen met kokos citroengras en koriander wordt het een heerlijke combinatie.

Kip met kokos en citroen uit de Dutch Oven past goed in een wat oosters getinte maaltijd maar …. in de zomer wat sla er naast of in de winter een Gevulde pompoen uit de Dutch Oven is de maaltijd helemaal af.

Kip Coca Cola

Kip met kokos en citroen uit de dutch oven

Arriën Stegehuis
Samen met kokos citroengras en koriander wordt het een fantastisch geheel.
4,67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Totale tijd 1 uur 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4
Calorieën 740 kcal

Equipment

  • Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven

Ingrediënten
  

  • 1200 gram Kip Hele kip, eventueel poten drumsticks of dijen.
  • 1 eetlepel Peper vers gemalen
  • 1 eetlepel Zout
  • 1 eetlepel Paprikapoeder
  • 75 gram Boter
  • 2 eetlepels Sesamolie budget tip, eigenlijk kan elk soort olie
  • 2 citroenen rasp van schil appart bewaren
  • 800 ml kokosmelk
  • 500 gram krieltjes Gehalveerd. (budget tip vastkokende aardappels in grove stukken gesneden) Mag eventueel ook wat ruimer.
  • 1 bosje koriander lavas of peterselie als je niet van koriander houdt
  • 6 tenen knoflook fijn gehakt
  • 3 stengels citroengras sereh
  • 5 cm verse gember geraspt
  • 3 kaneel stokjes

Instructies
 

  • Wrijf de kip in met peper, zout en paprikapoeder en bak deze op hoog vuur rondom bruin in de boter en de olie. Zorg dat de kip rondom mooi bruin gebakken is.
  • Rasp de schil van de citroenen (eerst goed wassen) en bewaar de het rasp, Halveer de citroenen en stop ze in de kip.
  • Leg de kip op de bodem van een Dutch Oven en doe alle overige ingrediënten er bij. (bewaar alleen een beetje koriander om als garnituur over de kip te strooien als deze klaar is.)
  • Bak de kip minimaal 1 uur in de Dutch Oven. Gebruik je een gewone oven, leg dan de kip en de aardappels in een ruime ovenschaal. Zorg dan dat je elke 20 minuten wat van het kokos vocht over de kip schenkt.
  • Zeef de saus voor serveren en schenk deze over de aardappeltjes en de kip. Strooi als laatste de blaadjes koriander over de kip.

Nutrition

Calorieën: 740kcalKoolhydraten: 37gProteïne: 30gVet: 51gNatrium: 508mgKalium: 895mgVezels: 6gSuiker: 2gVitamine C: 57mgIJzer: 3mg
Trefwoord Feestelijk
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!

Geef een reactie