fbpx

Kleffe Dadelcake

Dit ‘Kleffe Dadelcake’ recept is qua calorieën geheel onverantwoord. Elke dieetfreak en gezondheidsgoeroe zal dit recept verafschuwen, de rest van Nederland zal het waarschijnlijk omarmen.

Heel even heb ik gedacht het recept achter de hand te houden om tijdens een bakwedstrijd een fantastische primeur te hebben. Deze gedachte heb ik snel onderdrukt, omdat ik de recepten liever nu al deel.

Dit recept is zeer eenvoudig te bereiden. Het moeilijkste is geloven dat je echt 2 liter kokend water over het geheel moet schenken.

Deze dadelcake smaakt heerlijk en door de saus wordt hij super klef. Hij is het lekkerst warm geserveerd met een bolletje ijs en wat slagroom, maar zonder kan natuurlijk ook.

Kleffe Dadelcake

Kleffe Dadelcake

Arriën Stegehuis
Deze calorierijke cake is overheerlijk!
5 van 3 stemmen
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 15 minutes
Course Banket, Gebak, Nagerecht, Tussendoortje
Cuisine Nederlands
Servings 12 personen
Calorieën 1013 kcal

Equipment

  • Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven

Ingredients
  

Voor de cake

  • 400 gram bruine basterdsuiker
  • 700 gram bloem
  • 3 eetlepel bakpoeder
  • 0,5 liter volle melk
  • 4 eieren
  • vanille vers of extract
  • 200 gram roomboter
  • 800 gram ontpitte dadels

Voor de saus

  • 800 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram boter in kleine blokjes
  • 2 liter kokend water

Instructions
 

  • Maak wat kolen voor de Dutch Oven warm.
  • Verwarm de Dutch Oven voor.
  • Maak ruim 2 liter water aan de kook, let op; ruim 2 liter, want er verdampt wat water.
  • Snijd de dadels.
  • Meng de bruine suiker, bloem en bakpoeder goed door elkaar.
  • Smelt de boter.
  • Klop het vanille aroma, of de uit het vanillestokje geschraapte zaadjes, door de boter heen.
  • Voeg de geklopte eieren toe.
  • Roer de natte en droge ingrediënten met een pollepel door elkaar, tot een mooi cakebeslag.
  • Schep nu de dadels er doorheen.
  • Verdeel het cakebeslag over de bodem van een goed voorverwarmde Dutch Oven.

Saus over het beslag

  • Strooi de suiker en vervolgens de kleine klontjes boter over de zojuist verdeelde cakebeslag heen.
  • Giet de 2 liter water over de saus.
  • Bak het geheel ongeveer 45 tot 50 minuten. Bak hem niet te lang, de bovenzijde moet sponsachtig en veerkrachtig blijven aanvoelen.
  • Nu de cake op staat, kun je de gebruikte materialen schoonmaken en opruimen.

Nutrition

Serving: 100gCalorieën: 1013kcalKoolhydraten: 197gProteïne: 11gVet: 24gNatrium: 256mgKalium: 579mgVezels: 7gSuiker: 144gVitamine C: 1mgIJzer: 4mg
Keyword Vegetarisch
Tried this recipe?Laat weten hoe het was!

Leave a Reply