Soup en Zo heeft een geweldig kookboek uitgegeven met de naam Soep. In dit boek staat een fantastisch lekker recept voor knolselderijsoep. Met knolselderij kun je meer doen dan je denkt; pureren, bakken, koken, frituren. In dit recept koken we er soep van, een echte aanrader!
Wel heb je een passeviet nodig. Geen idee wat dat is? Het is een soort roerzeef waarin je een steeds fijnere zeef plaatst. De kampvuurvariant van de staafmixer.
Knolselderijsoep

Een voorbeeld dat knolselderij wel lekker is.
5 van 3 stemmen
Prep Time 20 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 40 mins
Course Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Soep, Tussendoortje
Cuisine Nederlands
Servings 14 personen
Calorieën 754 kcal
Equipment
- Passeviet
- Gietijzeren ketel
Ingredients
- 3 stuks knolselderij
- 1/2 pakje roomboter
- 1 ui
- 1 bol knoflook
- 1 citroen
- 1 liter volle melk
- 1 liter water
- peper
- zout
- amandelschaafsel
Instructions
- Was het zand van de knollen en schil deze. Snijd deze vervolgens in blokjes van 2 x 2 centimeter.
- Was de citroen, rasp de buitenste laag van de schil en pers het sap eruit.
- Snijd de ui en de knoflook in grove stukken.
- Bak de rasp van de citroenschil samen met de ui, de knoflook en met het sap van de citroen.
- Voeg de melk, het water en de gesneden knolselderij toe en kook het op laag vuur langzaam gaar.
- Zodra de soep zachtjes boven een vuurtje staat te pruttelen, maak je het gebruikte gereedschap schoon en ruim je het weer op waar je het gevonden hebt.
- Roer het geheel door de passeviet en serveer het met wat geroosterd amandelschaafsel.
Nutrition
Serving: 100gCalorieën: 754kcalKoolhydraten: 84gProteïne: 35gVet: 34gNatrium: 515mgKalium: 1863mgVezels: 6gSuiker: 70gVitamine C: 73mgIJzer: 2mg
Keyword Vegetarisch
Tried this recipe?Laat weten hoe het was!