Soup en Zo heeft een geweldig kookboek uitgegeven met de naam Soep. In dit boek staat een fantastisch lekker recept voor knolselderijsoep. Met knolselderij kun je meer doen dan je denkt; pureren, bakken, koken, frituren. In dit recept koken we er soep van, een echte aanrader!
Wel heb je een passeviet nodig. Geen idee wat dat is? Het is een soort roerzeef waarin je een steeds fijnere zeef plaatst. De kampvuurvariant van de staafmixer.
Knolselderijsoep
Een voorbeeld dat knolselderij wel lekker is.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Soep, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 14 personen
Calorieën 754 kcal
Equipment
- Passeviet
- Gietijzeren ketel
Ingrediënten
- 3 stuks knolselderij
- 1/2 pakje roomboter
- 1 ui
- 1 bol knoflook
- 1 citroen
- 1 liter volle melk
- 1 liter water
- peper
- zout
- amandelschaafsel
Instructies
- Was het zand van de knollen en schil deze. Snijd deze vervolgens in blokjes van 2 x 2 centimeter.
- Was de citroen, rasp de buitenste laag van de schil en pers het sap eruit.
- Snijd de ui en de knoflook in grove stukken.
- Bak de rasp van de citroenschil samen met de ui, de knoflook en met het sap van de citroen.
- Voeg de melk, het water en de gesneden knolselderij toe en kook het op laag vuur langzaam gaar.
- Zodra de soep zachtjes boven een vuurtje staat te pruttelen, maak je het gebruikte gereedschap schoon en ruim je het weer op waar je het gevonden hebt.
- Roer het geheel door de passeviet en serveer het met wat geroosterd amandelschaafsel.
Nutrition
Serving: 100gCalorieën: 754kcalKoolhydraten: 84gProteïne: 35gVet: 34gNatrium: 515mgKalium: 1863mgVezels: 6gSuiker: 70gVitamine C: 73mgIJzer: 2mg
Trefwoord Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!