Warning: Undefined array key "options" in /home/customer/www/kampvuurkok.nl/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 192
Koekjes zonder Suiker | kampvuurkok.nl

Koekjes zonder Suiker

Tegenwoordig word ik regelmatig gevraagd door BSO’s en vaak mag daar geen suiker gebruikt worden. Koekjes zonder Suiker is dan ook een prima alternatief en past binnen het beleid van elke BSO.
De kinderen vinden ze zondemeer lekker en ook het maken is echt een plezier. Het recept is geïnspireerd op het recept Breakfastcookies van Donna Hay, een bekende Australische TV kok.

In haar boek Basic to Brilliance beschrijft ze een aantal fantastisch lekkere kindergerechten.

Als je ze in een skillet met Dutch Oven deksel bakt, dan worden de koekjes lekker donkerbruin en zijn ze lekker knapperig van buiten en nog wat kleverig van binnen. Gebruik je een DO (ga dan voor low&slow), dan is de baktijd wat langer en moet je goed op de onderwarmte letten. Doordat ze langer op staan, hebben ze minder onderwarmte nodig en verder worden de koekjes wat lichter van kleur en minder kleverig van buiten.

Dit recept is glutenvrij en koemelkvrij.

Koekjes zonder Suiker

Koekjes zonder Suiker

Arriën Stegehuis
Koekjes zonder Suiker is een overheerlijk alternatief en past binnen het beleid van elke BSO.
5 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Banket, Gebak, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 10 personen
Calorieën 567 kcal

Equipment

  • Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven
  • Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Skillet met Dutch Oven deksel

Ingrediënten
  

  • 400 gram havervlokken
  • 180 gram amandelmeel
  • 60 gram geraspte kokos
  • 190 milliliter olijfolie
  • 240 milliliter ahornsiroop
  • 3 theelepels kaneel of koekkruiden
  • 3 druppels vanille-extract
  • 400 gram banaan ongeveer 4 stuks
  • 165 rozijnen of krenten of cranberry's

Instructies
 

  • Maak briketten warm op een vuur.
  • Verwarm de skillet voor.
  • Prak de bananen en meng deze goed met de overige ingrediënten. Maak je het met kinderen, laat ze dan de bananen fijn knijpen, succes en lol verzekerd!
  • Rol balletjes van het deeg van ongeveer 1 grote eetlepel per balletje.
  • Plaats de balletjes op een bakpapiertje in de skillet en druk ze een beetje plat.
  • Bak de koekjes zonder suiker in circa 20 minuten gaar.

Nutrition

Serving: 100gCalorieën: 567kcalKoolhydraten: 64gProteïne: 9gVet: 33gNatrium: 7mgKalium: 392mgVezels: 9gSuiker: 20gVitamine C: 4mgIJzer: 3mg
Trefwoord Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan, Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!

Geef een reactie