fbpx

Kruidenboters

Kruidenboter is heerlijk op een vers gebakken brood, een visje, stukje vlees of een toastje. Hier staan zes variaties die zeker de moeite zijn om eens te proberen.

Bron: smulweb.nl

Kruidenboters

Kruidenboters

Arriën Stegehuis
Overheerlijke en verschillende soorten kruidenboters.
4,72 van 7 stemmen
Prep Time 15 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 20 minutes
Course Bijgerecht, Saus
Cuisine Brits, Frans, Italiaans, Monaco, Nederlands, Provençaals
Servings 10 personen
Calorieën 372 kcal

Ingredients
  

Basiskruidenboter

  • 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 1 bosje bieslook fijngesneden
  • 1 bosje peterselie fijngesneden
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 theelepel ciroensap
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel grof zeezout

Italiaanse kruidenboter

  • 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 1 bosje basilicum fijngesneden
  • 4 cherry tomaatjes zonder de zaden en zeer fijngesneden
  • 1 teentje knoflook geperst
  • ½ theelepel versgemalen zwarte peper
  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas zeer fijn

Engels kruidenboter

  • 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 1 bosje munt fijngesneden
  • 1 zest (geraspte schil van 1 citroen)
  • 1 theelepel citroensap
  • ½ theelepel versgemalen zwart zout
  • ½ theelepel grof zout

Knoflook kruidenboter

  • 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • ½ theelepel Worcestershire sauce
  • 3 teentjes knoflook geschild en gepureerd
  • 1 mespunt versgemalen witte peper
  • ½ theelpel zout fleur de sel zout

Provençaalse kruidenboter

  • 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 1 theelepel verse tijmblaadjes fijngesneden
  • 1 theelepel rozemarijnblaadjes fijngesneden
  • 1 theelepel marjoleinblaadjes fijngesneden
  • ½ theelepel lavendelbloemen
  • 1 theelepel zout fleur de sel zout

Instructions
 

  • Snijd alle ingrediënten in de juiste vorm.
  • Voeg alle ingrediënten van de zelfgekozen soort kruidenboter in een bakje.
  • Roer en stamp alle ingrediënten met een stamper (of klein stokje hout, zie afbeelding, kan ook).
  • Eetsmakelijk en vergeet niet op te ruimen!

Nutrition

Serving: 100gCalorieën: 372kcalKoolhydraten: 1gProteïne: 1gVet: 41gNatrium: 515mgKalium: 15mgVezels: 1gSuiker: 1gVitamine C: 3mgIJzer: 1mg
Keyword Vegetarisch
Tried this recipe?Laat weten hoe het was!

Leave a Reply