Kruidenboter is heerlijk op een vers gebakken brood, een visje, stukje vlees of een toastje. Hier staan zes variaties die zeker de moeite zijn om eens te proberen.
Bron: smulweb.nl
Kruidenboters

Overheerlijke en verschillende soorten kruidenboters.
4,72 van 7 stemmen
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 5 minutes mins
Total Time 20 minutes mins
Course Bijgerecht, Saus
Cuisine Brits, Frans, Italiaans, Monaco, Nederlands, Provençaals
Servings 10 personen
Calorieën 372 kcal
Ingredients
Basiskruidenboter
- 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 1 bosje bieslook fijngesneden
- 1 bosje peterselie fijngesneden
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 theelepel ciroensap
- 1 theelepel versgemalen zwarte peper
- 1 theelepel grof zeezout
Italiaanse kruidenboter
- 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 1 bosje basilicum fijngesneden
- 4 cherry tomaatjes zonder de zaden en zeer fijngesneden
- 1 teentje knoflook geperst
- ½ theelepel versgemalen zwarte peper
- 25 gram geraspte Parmezaanse kaas zeer fijn
Engels kruidenboter
- 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 1 bosje munt fijngesneden
- 1 zest (geraspte schil van 1 citroen)
- 1 theelepel citroensap
- ½ theelepel versgemalen zwart zout
- ½ theelepel grof zout
Knoflook kruidenboter
- 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- ½ theelepel Worcestershire sauce
- 3 teentjes knoflook geschild en gepureerd
- 1 mespunt versgemalen witte peper
- ½ theelpel zout fleur de sel zout
Provençaalse kruidenboter
- 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 1 theelepel verse tijmblaadjes fijngesneden
- 1 theelepel rozemarijnblaadjes fijngesneden
- 1 theelepel marjoleinblaadjes fijngesneden
- ½ theelepel lavendelbloemen
- 1 theelepel zout fleur de sel zout
Instructions
- Snijd alle ingrediënten in de juiste vorm.
- Voeg alle ingrediënten van de zelfgekozen soort kruidenboter in een bakje.
- Roer en stamp alle ingrediënten met een stamper (of klein stokje hout, zie afbeelding, kan ook).
- Eetsmakelijk en vergeet niet op te ruimen!
Nutrition
Serving: 100gCalorieën: 372kcalKoolhydraten: 1gProteïne: 1gVet: 41gNatrium: 515mgKalium: 15mgVezels: 1gSuiker: 1gVitamine C: 3mgIJzer: 1mg
Keyword Vegetarisch
Tried this recipe?Laat weten hoe het was!