fbpx
Top
 
 / Recepten  / La Trappe Quadruppel Chocolade Cake
La Trappe Quadrupple Chocolade Cake
10 nov

La Trappe Quadruppel Chocolade Cake

Voor ik de La Trappe Quadruppel Chocolade Cake aanprijs eerst wat over het gebruikte bier. De monniken (Trapisten) van Brouwerij – Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven brouwt sinds 1991 dit heerlijk zwaar bier met 10% alcohol en een zachte volle smaak.  De smaak is complex en je proeft kruidnagel, noten, rozijnen, gedroogd fruit, karamel en zelf rijpe banaan. Het was het eerste Quadruppel bier en is nog steeds ongeëvenaard.

Deze La Trappe Quadruppel leent zich uitstekend als basis voor een chocolade cake. Het originele recept is afkomstig van gastronomixs.com en ik heb het gekregen van Diana van der Linden als inzending voor een Online Outdoor Cooking Workshop. De stream van de workshop is terug te kijken via YouTube. Het originele recept is aange[past om het zonder keukenmachines eenvoudig in de Dutch Oven te kunnen bakken.

Qua smaak is deze La Trappe Quadruppel Chocolade Cake echt een uitschieter. De La Trappe Quadruppel proef je heel subtiel terug in het eindresultaat. Een echte aanrader die ik zeker vaker ga maken.

La Trappe Quadruppel Chocolade Cake

  
0 van 0 stemmen
Qua smaak is deze La Trappe Quadruppel Chocolade Cake echt een uitschieter. De La Trappe Quadruppel proef je heel subtiel terug in het eindresultaat. Een echte aanrader die ik zeker vaker ga maken.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 30 min
Bereiding 30 min
Totaal 1 uur
Bovenwarmte :1 aaneengesloten ring briketten op de buitenste rand van het deksel
Onderwarmte :1/5 deel van het aantal dat op de Dutch Oven ligt.
Gang Banket, Gebak, Nagerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord Origineel
Moeilijk – makkelijk Gemiddeld

Ingrediënten

  • 250 gram roomboter
  • 400 gram suiker
  • 2 eieren middel groot
  • 230 milliliter La Trappe Quadruppel
  • 130 milliliter Turkse yoghurt
  • 260 gram bloem
  • 100 gram cacaopoeder
  • 10 gram natriumbicarbonaat (baking soda)

Instructies

  • Smelt de boter en meng hier de suiker doorheen.
  • Roer met een garde het bier, de yoghurt en de eieren door de suiker-boter-mix.samen tot een gladde mix.
  • Meng de bloem, cacao en baking soda, door elkaar en schep deze droge ingrediënten met een spatel door de natte ingrediënten. Let op, niet eindeloos mengen, gewoon rustig spatelen.
  • Bak af in ongeveer 30 minuten op de bodem van een Dutch Oven of in een skillet met Dutch Oven deksel. Qua temperatuur streven we naar 160 tot 180oC. Als een prikker er schoon uit komt is hij klaar.
No Comments

Leave a Reply

Rating recept