fbpx

La Trappe Quadruppel Chocolade Cake

Voor ik de La Trappe Quadruppel Chocolade Cake aanprijs eerst wat over het gebruikte bier. De monniken (Trapisten) van Brouwerij – Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven brouwt sinds 1991 dit heerlijk zwaar bier met 10% alcohol en een zachte volle smaak.  De smaak is complex en je proeft kruidnagel, noten, rozijnen, gedroogd fruit, karamel en zelf rijpe banaan. Het was het eerste Quadruppel bier en is nog steeds ongeëvenaard.

Deze La Trappe Quadruppel leent zich uitstekend als basis voor een chocolade cake. Het originele recept is afkomstig van gastronomixs.com en ik heb het gekregen van Diana van der Linden als inzending voor een Online Outdoor Cooking Workshop. De stream van de workshop is terug te kijken via YouTube. Het originele recept is aange[past om het zonder keukenmachines eenvoudig in de Dutch Oven te kunnen bakken.

Qua smaak is deze La Trappe Quadruppel Chocolade Cake echt een uitschieter. De La Trappe Quadruppel proef je heel subtiel terug in het eindresultaat. Een echte aanrader die ik zeker vaker ga maken.

La Trappe Quadruppel Chocolade Cake

La Trappe Quadruppel Chocolade Cake

Arriën Stegehuis
Qua smaak is deze La Trappe Quadruppel Chocolade Cake echt een uitschieter. De La Trappe Quadruppel proef je heel subtiel terug in het eindresultaat. Een echte aanrader die ik zeker vaker ga maken.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 1 uur
Gang Banket, Gebak, Nagerecht
Keuken Nederlands
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 250 gram roomboter
  • 400 gram suiker
  • 2 eieren middel groot
  • 230 milliliter La Trappe Quadruppel
  • 130 milliliter Turkse yoghurt
  • 260 gram bloem
  • 100 gram cacaopoeder
  • 10 gram natriumbicarbonaat (baking soda)

Instructies
 

  • Smelt de boter en meng hier de suiker doorheen.
  • Roer met een garde het bier, de yoghurt en de eieren door de suiker-boter-mix.samen tot een gladde mix.
  • Meng de bloem, cacao en baking soda, door elkaar en schep deze droge ingrediënten met een spatel door de natte ingrediënten. Let op, niet eindeloos mengen, gewoon rustig spatelen.
  • Bak af in ongeveer 30 minuten op de bodem van een Dutch Oven of in een skillet met Dutch Oven deksel. Qua temperatuur streven we naar 160 tot 180oC. Als een prikker er schoon uit komt is hij klaar.
Trefwoord Origineel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!

2 reacties

  1. 5 sterren
    Waanzinnig lekkere chocolade taart. Maak hem af met een lik vanille-ijs en rode bessensaus. Dit is het eerste recept dat ik heb gemaakt met mijn Dutch Oven. Makkelijk te doen en super lekker.

  2. Ha Ilja,

    Goed hé, blij dat je net zo enthusiast over dit recept ebn als ik. Hij is echt helemaal fantastisch!

    Tof te horen dat je gelijk een “pittig” recept genomen hebt. Als je eenmaal door hebt hoe je de warmte goed kunt reguleren dan zijn de mogelijkheden met een Dutch Oven eindeloos. Je hebt het aardig te pakken en ik hoop dat er nog veel gerechten volgen.

    Tot kooks!

    Arriën

Geef een antwoord