fbpx

Perfecte Lemon Curd

De beste definitie van Lemon Curd is “zon  in een potje”. Het is heerlijk fris en fruitig van smaak. Het doet mij altijd aan het voorjaar denken. Rond  Pasen maak ik altijd Lemon Curd. Het is heerlijk op een matzes, op een boterham of verwerkt in gebak. Elke keuken heeft zijn eigen sterke kanten en dit is wat mij betreft een van de lekkerste dingen uit de Engelse keuken.

Het fijne van dit recept is dat het veel minder werk kost dan de originele recepten. Normaal voeg je in de laatste stap de eieren al roerend toe. Doe je dat niet goed dan krijg je last van witte slierten door de Lemon Curd. Dit wordt veroorzaakt door eiwitstolsels. Het kan geen kwaad, de smaak blijft gelijk, maar qua uiterlijk is het minder.

Met dit recept heb je nooit last van eiwitstolsels. De eieren voeg je aan het begin van het recept toe. Dit maakt de bereiding heel veel simpeler. Bovendien is het resultaat veel beter. Wel wijkt het af van de traditionele bereiding. 

Perfecte Lemon Curd

Perfecte Lemon Curd

Arriën Stegehuis
Een heerlijk fris en fruitig smeersel.
4,80 van 10 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Bijgerecht, Gebak, Nagerecht, Saus
Keuken Brits
Porties 30 personen
Calorieën 3587 kcal

Equipment

  • Jampot

Ingrediënten
  

  • 6 citroenen zest (het rasp van de schil) en het sap
  • 250 gram roomboter ongezouten
  • 350 gram suiker
  • 4 eieren

Instructies
 

  • Snijd de boter aan kleine blokjes en laat deze op kamertemperatuur komen.
  • Haal de citroenen over de rasp om de buitenste laag van de schil te verzamelen en pers ze vervolgens uit.
  • Doe op het citroensap na alle ingrediënten in een beslagkom en roer met garde of mixer tot een cake-achtig beslag ontstaat. Hier en daar een paar kleine klontjes boter is geen drama.
  • Voeg het citroensap toe en roer nog even verder.
  • Breng het geheel al roerend op matig hoog vuur aan de kook. Let op; blijf roeren, de boter mag niet aanbranden en de suiker niet karameliseren. Je moet dus echt goed blijven roeren over de hele bodem van de pan.
  • Laat het even op zo laag mogelijk vuur al roerend doorkoken.
  • Giet het vervolgens in schone jampotten en draai deze gelijk dicht.
  • De Lemon Curd koelt vanzelf af en komt op de juiste dikte als deze is afgekoeld.
  • Zodra je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.
  • In de koelkast is enkele weken houdbaar.

Nutrition

Serving: 100gCalorieën: 3587kcalKoolhydraten: 412gProteïne: 31gVet: 221gNatrium: 2051mgKalium: 1197mgVezels: 18gSuiker: 366gVitamine C: 343mgIJzer: 7mg
Trefwoord Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!

Geef een reactie