Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Jamie Oliver beschrijft in zijn boek Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Jamie’s Amerika een verrukkelijk maïsbrood. Het recept van Jamie is de basis van dit recept.
In Mexico en Amerika is maïsbrood erg populair. Met thanksgiving eten de Amerikanen bijvoorbeeld traditioneel altijd maïsbrood naast de turkey.
Als je zoekt op Dutch Oven en Cornbread kom je een tal van foto’s en recepten tegen.
Maïsbrood met kaas uit de Dutch Oven
Jamie Oliver beschrijft in zijn boek Jamie’s Amerika een verrukkelijk maïsbrood.
4,84 van 6 stemmen
Bereidingstijd 1 uur uur 15 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten min
Gang Bijgerecht, Lunch, Tussendoortje
Keuken Amerikaans, Mexicaans, Nederlands
Porties 8 personen
Calorieën 575 kcal
Equipment
- Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven
Ingrediënten
- 100 gram (room)boter
- 3 uien
- 3 maïskolven
- 6 eieren
- 500 gram maïsmeel (polenta)
- 100 gram bloem
- 400 milliliter melk
- 2 theelepels bakpoeder
- 200 gram vers geraspte kaas (pittig)
- 4 groene pepers
Instructies
- Snijd de ui aan ringen en bak deze zachtjes zo’n 20 minuten tot ze bruin en kleverig zijn.
- Snijd de maïs los van de kolf door er een mes langs te halen. Of, als je maïs uit blik gebruikt, laat de maïs uitlekken.
- Laat de maïs 5 minuten meebakken met de ui en laat het geheel vervolgens afkoelen.
- Meng het bakpoeder, de bloem, de polenta, de melk en de eieren met een flinke mespunt peper en zout en 3/4 van de geraspte kaas tot een deeg. Voeg de gesmolten boter toe.
- Warm een Dutch Oven op met ruim kolen op het deksel en 2 à 3 kooltjes onder de Dutch Oven.
- Hak 3 groene pepers fijn en roer deze met de maïs/uien door het deeg.
- Stort het deeg in de Dutch Oven, gebruik eventueel een vel bakpapier op de bodem van de Dutch Oven om het brood er in één keer uit te kunnen halen.
- Let op, veel warmte van boven, weinig van onder.
- De baktijd is 35 tot 45 minuten.
- Terwijl het brood opstaat, kun je de gebruikte materialen schoonmaken en opruimen.
- Snijd de laatste peper aan dunne ringen en strooi die als het maisbrood bijna klaar is (na circa 35 minuten) met de laatste geraspte kaas op het maïsbrood. Laat het strooisel nog 10 minuten meebakken.
Nutrition
Serving: 100gCalorieën: 575kcalKoolhydraten: 75gProteïne: 14gVet: 23gNatrium: 422mgKalium: 210mgVezels: 2gSuiker: 5gVitamine C: 6mgIJzer: 2mg
Trefwoord Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!