fbpx

Nieuwe koers

Ik ben bezig (stapje voor stapje) deze site om te bouwen naar een interactieve ontmoetingsplaats voor  en door buiten-kokers.

Meedoen? Je bent van harte uitgenodigd. 

Na aanmelden kun je

Dit is in aanbouw. Ik hoop snel overal vinkjes te kunnen zetten.

Bestaande accounts

Nieuw account

Entered passwords don't match

Maisbrood met kaas uit de Dutch Oven

Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen help je me de website in de lucht te houden en stimuleer je me meer te schrijven.Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen help je me de website in de lucht te houden en stimuleer je me meer te schrijven.Jamie Oliver beschrijft in zijn boek Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen help je me de website in de lucht te houden en stimuleer je me meer te schrijven.Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen help je me de website in de lucht te houden en stimuleer je me meer te schrijven.Jamie’s Amerika een verrukkelijk maïsbrood. Het recept van Jamie is de basis van dit recept.

In Mexico en Amerika is maïsbrood erg populair. Met thanksgiving eten de Amerikanen bijvoorbeeld traditioneel altijd maïsbrood naast de turkey.

Als je zoekt op Dutch Oven en Cornbread kom je een tal van foto’s en recepten tegen.

Maisbrood met kaas uit de Dutch Oven

Maïsbrood met kaas uit de Dutch Oven

Arriën Stegehuis
Jamie Oliver beschrijft in zijn boek Jamie’s Amerika een verrukkelijk maïsbrood.
5 van 5 stemmen
Bereidingstijd 1 uur 15 min
Totale tijd 1 uur 15 min
Gang Bijgerecht, Lunch, Tussendoortje
Keuken Amerikaans, Mexicaans, Nederlands
Porties 8 personen
Calorieën 575 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

  • 100 gram (room)boter
  • 3 uien
  • 3 maïskolven
  • 6 eieren
  • 500 gram maïsmeel (polenta)
  • 100 gram bloem
  • 400 milliliter melk
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 200 gram vers geraspte kaas (pittig)
  • 4 groene pepers

Instructies
 

  • Snijd de ui aan ringen en bak deze zachtjes zo’n 20 minuten tot ze bruin en kleverig zijn.
  • Snijd de maïs los van de kolf door er een mes langs te halen. Of, als je maïs uit blik gebruikt, laat de maïs uitlekken.
  • Laat de maïs 5 minuten meebakken met de ui en laat het geheel vervolgens afkoelen.
  • Meng het bakpoeder, de bloem, de polenta, de melk en de eieren met een flinke mespunt peper en zout en 3/4 van de geraspte kaas tot een deeg. Voeg de gesmolten boter toe.
  • Warm een Dutch Oven op met ruim kolen op het deksel en 2 à 3 kooltjes onder de Dutch Oven.
  • Hak 3 groene pepers fijn en roer deze met de maïs/uien door het deeg.
  • Stort het deeg in de Dutch Oven, gebruik eventueel een vel bakpapier op de bodem van de Dutch Oven om het brood er in één keer uit te kunnen halen.
  • Let op, veel warmte van boven, weinig van onder.
  • De baktijd is 35 tot 45 minuten.
  • Terwijl het brood opstaat, kun je de gebruikte materialen schoonmaken en opruimen.
  • Snijd de laatste peper aan dunne ringen en strooi die als het maisbrood bijna klaar is (na circa 35 minuten) met de laatste geraspte kaas op het maïsbrood. Laat het strooisel nog 10 minuten meebakken.

Nutrition

Serving: 100gCalorieën: 575kcalKoolhydraten: 75gProteïne: 14gVet: 23gNatrium: 422mgKalium: 210mgVezels: 2gSuiker: 5gVitamine C: 6mgIJzer: 2mg
Trefwoord Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!

Geef een reactie