Dat iets simpels echt lekker kan zijn, bewijst deze Mango Courgette Schotel. Het is heerlijk fris en zomers en de combinatie van mango en courgette is uitstekend. Serveer er wat rijst bij en je hebt een complete warme maaltijd!
Mango Courgette Schotel

Een heerlijk frisse en zomerse schotel.
5 van 5 stemmen
Prep Time 10 mins
Cook Time 30 mins
Total Time 40 mins
Course Bijgerecht, Hoofdgerecht
Cuisine Nederlands
Servings 12 personen
Calorieën 74 kcal
Equipment
- Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven
Ingredients
- 5 courgettes
- 4 mango's eetrijp
- 6 puntpaprika groot
- 1 bos bosui
- knoflook
- 1 bos munt (water)
- peper
- zout
- balsamicoazijn
Instructions
- Snijd de courgette in grove stukken, vier parten over de lengte, dan in blokken.
- Snipper de bosui, maar houd het wit en groen gescheiden.
- Hak de knoflook fijn.
- Fruit het witte deel van de bosui met de knoflook in flink wat olijfolie.
- Bak de courgette op hoog vuur lekker bruin, zet het daarna even apart.
- Snijd de puntpaprika eveneens over lengte in vieren en vervolgens in grove stukken, bak ze vervolgens op hoog vuur en blus ze af met balsamicoazijn.
- Snijd de mango in stukken.
- Doe alle ingrediënten, behalve het groene deel van de bosui, in de pan.
- Steek er een bos munt in en laat het lekker door garen in een afgesloten pan.
- Nu de schotel op staat, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.
- Voeg zout en peper toe naar smaak.
- Serveer het met de rest van de bosui.
Serveertips
- Serveren met witte rijst, garneren met geroosterde amandelsnippers (optie) en het groene deel van de bosui.
Nutrition
Serving: 100gCalorieën: 74kcalKoolhydraten: 16gProteïne: 2gVet: 1gNatrium: 10mgKalium: 455mgVezels: 3gSuiker: 14gVitamine C: 116mgIJzer: 1mg
Keyword Vegan, Vegetarisch
Tried this recipe?Laat weten hoe het was!