Lekker tussendoor bij de lunch of als aanvulling op een maaltijd. Bijvoorbeeld de Mexicaanse chilli. dit Mexicaans Maisbrood is leuk om te maken en heerlijk om op te eten.
Zelf maak ik hem meestal als één groot brood in de skillet. Je kunt natuurlijk ook meerdere kleine broodjes bakken in een muffinvorm.
Mexicaans Maisbrood
Lekker tussendoor bij de lunch of als aanvulling op een maaltijd. Bijvoorbeeld de Mexicaanse chili. Dit Mexicaans Maisbrood is leuk om te maken en heerlijk om op te eten.
4,50 van 20 stemmen
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang Bijgerecht, Lunch
Keuken Mexicaans
Porties 5
Calorieën 569 kcal
Equipment
- Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Skillet met Dutch Oven deksel
Ingrediënten
- 340 gram mais (blikje)
- 200 milliliter volle melk
- 140 gram maismeel (polenta of semola)
- 140 gram tarwebloem
- 100 gram pittige kaas (oud of extra belegen) geraspt
- 75 gram ongezouten roomboter
- 4 middelgrote eieren
- 1 ui fijn gehakt
- 2 rode pepers fijn gehakt (weglaten als je niet van pikant houd)
- 5 eetlepels pikante chilisaus
- 2 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel zout
Instructies
- Breng je Skillet en Dutch Oven deksel vast op temperatuur. Bij een gistdeeg is dit niet nodig, bak je met bakpoeder dan wil je altijd direct 'heet' bakken.
- Bak de ui en ⅔ van de pepers in een klontje boter.
- Prak ⅔ van de mais fijn met een vork.
- Voeg de overgebleven boter toe aan de gebakken uien en laat deze op laag vuur smelten. Voeg de melk, eieren, chilisaus, de geprakte mais toe en roer het goed door.
- Meng het maismeel, bakpoeder, zout en de tarwebloem in een andere kom. Meng hier ⅔ van de kaas doorheen.
- Meng het bloem en het eiermengsel tot één zo glad mogelijk geheel en stort dit in de skillet.
- Bak het geheel ongeveer 20 minuten en strooi dan de overgebleven kaas, peper en mais over het brood.
- Bak het geheel nog zo'n 10 minuten en serveer warm of koud.
Nutrition
Calorieën: 569kcalKoolhydraten: 70gProteïne: 17gVet: 25gNatrium: 442mgKalium: 409mgVezels: 3gSuiker: 10gVitamine C: 15mgIJzer: 3mg
Trefwoord Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!
4 reacties
De uitleg is niet logisch en de melk ontbreekt
Ha Corry,
Dank voor je feedback, top dat je me op deze manier mee helpt mijn site en mijn recepten te verbeteren. Inmiddels heb ik geprobeerd de uitleg logischer te maken en ‘de vergeten melk’ toegevoegd. Ik hoop één en ander nu duidelijker is. Mocht je nog verdere tips hebben dan hoor ik het graag.
Tot kook’s
Arriën
Hoe groot was jou skillet die je hiervoor hebt gebruikt, nog tips waar ik die het beste kan kopen?
Ha Anouk,
Zelf maak ik hem meestal en een 12″ skillet. Maar, kijk even welke maat oven je hebt en zoek een skillet waar je Dutch Oven deksel op past. Zie ventueel https://www.kampvuurkok.nl/dutch-oven-maten-en-gewichten/ voor de juiiste maat.