fbpx

Mexicaans Maisbrood

Lekker tussendoor bij de lunch of als aanvulling op een maaltijd. Bijvoorbeeld de Mexicaanse chilli. dit Mexicaans Maisbrood is leuk om te maken en heerlijk om op te eten.

Zelf maak ik hem meestal als één groot brood in de skillet. Je kunt natuurlijk ook meerdere kleine broodjes bakken in een muffinvorm.

Mexicaans Maisbrood

Arriën Stegehuis
Lekker tussendoor bij de lunch of als aanvulling op een maaltijd. Bijvoorbeeld de Mexicaanse chili. Dit Mexicaans Maisbrood is leuk om te maken en heerlijk om op te eten.
4.48 van 17 stemmen
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 1 uur
Gang Bijgerecht, Lunch
Keuken Mexicaans
Porties 5
Calorieën 569 kcal

Ingrediënten
  

  • 340 gram mais (blikje)
  • 200 milliliter volle melk
  • 140 gram maismeel (polenta of semola)
  • 140 gram tarwebloem
  • 100 gram pittige kaas (oud of extra belegen) geraspt
  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 4 middelgrote eieren
  • 1 ui fijn gehakt
  • 2 rode pepers fijn gehakt (weglaten als je niet van pikant houd)
  • 5 eetlepels pikante chilisaus
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout

Instructies
 

  • Breng je Skillet en Dutch Oven deksel vast op temperatuur. Bij een gistdeeg is dit niet nodig, bak je met bakpoeder dan wil je altijd direct 'heet' bakken.
  • Bak de ui en ⅔ van de pepers in een klontje boter.
  • Prak ⅔ van de mais fijn met een vork.
  • Voeg de overgebleven boter toe aan de gebakken uien en laat deze op laag vuur smelten. Voeg de melk, eieren, chilisaus, de geprakte mais toe en roer het goed door.
  • Meng het maismeel, bakpoeder, zout en de tarwebloem in een andere kom. Meng hier ⅔ van de kaas doorheen.
  • Meng het bloem en het eiermengsel tot één zo glad mogelijk geheel en stort dit in de skillet.
  • Bak het geheel ongeveer 20 minuten en strooi dan de overgebleven kaas, peper en mais over het brood.
  • Bak het geheel nog zo'n 10 minuten en serveer warm of koud.

Nutrition

Calorieën: 569kcalKoolhydraten: 70gProteïne: 17gVet: 25gNatrium: 442mgKalium: 409mgVezels: 3gSuiker: 10gVitamine C: 15mgIJzer: 3mg
Trefwoord Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!

4 reacties

  1. Ha Corry,

    Dank voor je feedback, top dat je me op deze manier mee helpt mijn site en mijn recepten te verbeteren. Inmiddels heb ik geprobeerd de uitleg logischer te maken en ‘de vergeten melk’ toegevoegd. Ik hoop één en ander nu duidelijker is. Mocht je nog verdere tips hebben dan hoor ik het graag.

    Tot kook’s

    Arriën

  2. Hoe groot was jou skillet die je hiervoor hebt gebruikt, nog tips waar ik die het beste kan kopen?

Geef een reactie