Warning: Undefined array key "options" in /home/customer/www/kampvuurkok.nl/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 192
Nacho Chili uit de Dutch Oven | kampvuurkok.nl

Nacho Chili uit de Dutch Oven

Nacho Chili uit de Dutch Oven is een Mexicaanse bonenschotel met een topping van nacho chips en gesmolten kaas. Super simpel te maken maar … vergis je niet. Erg smakelijk en ook nog eens mooi om te zien.

Deze nacho chili uit de Dutch Oven kan natuurlijk ook binnen in een reguliere oven gemaakt worden. Als kampvuurkok maak ik hem natuurlijk buiten!

Voor de chili kun je heel simpel alleen bruine bonen gebruiken maar je kunt ook een mix van meerdere soorten bonen gebruiken. Wil je met gedroogde bonen werken, week ze dan 24 uur. Met bonen uit blik hoeft dit natuurlijk niet.

Qua groenten kun je variëren door bijvoorbeeld wat prei of wat wortel toe te voegen. Noodzakelijk is dit echter niet.

Serveer tip, deze Nacho chili is heerlijk met rijst en een salade.

Nacho Chili uit de Dutch Oven

Nacho chili uit de Dutch Oven

Een heerlijke bonenschotel met een Mexicaans tintje.
4,37 van 11 stemmen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 5

Equipment

  • Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven

Ingrediënten
  

  • 500 gram gehakt (of een vleesvervanger)
  • 300 gram mais (blik)
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • 400 gram chilibonen (variaties geen probleem)
  • 150 gram kaas pittig, geraspt
  • 150 gram tortillachips naturel
  • 2 uien in stukjes
  • 1 puntpaprika in stukjes
  • 2 tene knoflook
  • 1 groene peper fijn gehakt
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kaneel
  • ¼ theelepel chilipoeder (cayenne peper, cajun of tabasco)
  • 2 theelepels paprika poeder
  • ½ theelepel koriander poeder

Instructies
 

Bereid de chili

  • Bak de ui, de knoflook en de fijngehakte peper een een scheut olie.
  • Voeg de paprika toe en bak deze even lekker mee
  • Voeg het gehakt (of de vleesvervanger) toe en bak dit rul.
  • Breng het geheel op smaak door de kruiden en wat peper en zout toe te voegen.
  • Voeg de tomaten mais en de bonen toe en laat het geheel een tijdje lekker zachtjes pruttelen.

Garneer de chili

  • Strooi een laag nachos over de bonen en strooi daar de kaas overheen.
  • Bak dit onder de grill in de oven of plaats een deksel op de Dutch Oven met één ring briketten op de buitenste rand van het deksel.
  • De Nacho Chili is klaar als de kaas gesmolten is.
Trefwoord Kan vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!

2 reacties

  1. Er staat in het recept niet wanneer de maïs en paprika erbij gedaan moet worden

  2. Ha Corry,

    Bedankt voor je opmerkzaamheid, gelukkig ben ik beter in koken dan in recepten schrijven. Inmiddels heb ik het recept aangepast en staat het erbij.

    Tot kooks,

    Arriën

Geef een reactie