fbpx

No knead bread

Als het om broodbakken gaat, is er één site op internet die je beslist gezien moet hebben. Zoek maar op “Levine brood” en je komt op de site van Levine. Dit is een bak-enthousiasteling die alles wat ze doet keurig gedocumenteerd op haar site zet. Ik ben er nog lang niet op uit gekeken en probeer geregeld recepten van haar uit. Dit recept heeft zij van de New Yorkse bakker Jim Lahey. Sinds zijn recept in de New York Times heeft gestaan, is het wereldwijd een zeer populair recept.

No knead bread heeft veel (12 uur of langer) tijd nodig om te rijzen en rijzen gaat het best bij hogere temperaturen. Ga je in de zomer zuidelijk op vakantie of koelt het niet te hard af in de nacht, dan is dit een leuk recept voor buiten in je DO. Binnen kan het natuurlijk altijd!

No knead bread

No Knead Bread

Arriën Stegehuis
Brood bakken zonder vieze plakhanden.
5 van 3 stemmen
Prep Time 14 hours
Cook Time 55 minutes
Total Time 14 hours 55 minutes
Course Banket, Bijgerecht, Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Cuisine Amerikaans
Servings 12 personen
Calorieën 1704 kcal

Equipment

  • Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven

Ingredients
  

  • 468 gram tarwebloem
  • ¼ theelepel droge gist
  • 354 milliliter water
  • 1 ¼ theelepels zout

Instructions
 

  • Meng alle droge ingrediënten.
  • Roer met een pollepel, of met de hand, het water door de droge ingrediënten. Zodra alles klef en plakkerig is, stop je.
  • Zet het mengsel afgedekt weg op een lekker warme plek voor minstens 12 uur.
  • Vouw het deeg een paar keer om tot een soort bol en leg het weg in een met bloem bestoven theedoek en laat het nog 2 uur rijzen. Zoek eventueel filmpjes op Youtube hoe je doet.
  • Verwarm een DO voor en stook deze goed heet.
  • Doe het deeg in de voorverwarmde DO en bak het brood 30 minuten met gesloten deksel.
  • Nu het brood op staat, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.
  • Leg een brikettentang of iets anders tussen DO en deksel en bak nog 15 à 20 minuten met open deksel.

Nutrition

Serving: 100gCalorieën: 1704kcalKoolhydraten: 357gProteïne: 48gVet: 5gNatrium: 512mgKalium: 501mgVezels: 13gSuiker: 1gIJzer: 22mg
Keyword Vegan, Vegetarisch
Tried this recipe?Laat weten hoe het was!

2 Responses

  1. is het ook handig om aantal briketten of temperaturen bij te vermelden?

    gr, Bennie

Leave a Reply