fbpx

Online Outdoor Cooking Workshop

Samen buiten koken is één van de dingen waar ik erg vrolijk van word, het geeft me energie. Het geven van outdoor cooking workshops is echt mijn lust en mijn leven. Ik heb het nodig om mijn tweede baan als verpleegkundige vol te houden. Koken op kampvuur is fysiek zwaar en mentaal een feestje. Mijn tweede baan als verpleegkundige is mentaal een belasting en stelt voor mij fysiek niet zo veel voor. Een prachtige balans die mij al bijna 10 jaar in evenwicht heeft gehouden.

COVID-19 heeft deze balans verstoord. Zware tijden breken aan, alle workshops liggen stil, de lasten lopen door, dat is financieel een drama. Als verpleegkundige houd ik mijn hart vast en weet ik dat het ergste waarschijnlijk nog moet komen. Als je daar aan denkt, dan…

Ho STOP!!

Juist nu is het dus extra belangrijk om wat leuks te gaan doen. Daarover nadenkend kreeg ik een enorme smile op mijn gezicht, 🙂 ging mijn hart weer sneller kloppen en gleed er zomaar een last van mijn schouders. Het wordt tijd voor wat leuks! Even een gezonde tegenhanger om de aandacht af te leiden van alle problemen. Hopelijk vind je het leuk en leid ik jou ook even af van al je zorgen en problemen. Je bent in elk geval van harte uitgenodigd om mee te doen met de eerste Online Outdoor Cooking Workshop.

Doe mee op Zaterdag 28 maart!

Wat gaan we doen met de eerste Online Outdoor Cooking Workshop:

15:30 De koffie staat klaar, gezellig een bakkie doen, Videostream, fotowall en chatfuncties testen.
16:00 De officiele start, uitleg en opening van de workshop
16:10 Uitleg van de recepten
16:20 Uitleg wedstrijd voor de kinderen
16:30 Met z’n allen aan de kook
16:45 De eerste Dutch Oven’s kunnen op het vuur, geeft niets als je later bent 😉
18:00 Met z’n allen aan tafel!
18:50 Toetje.
19:00 Lekker gezellig natafelen!

Hoe kun je mee doen aan deze Online Outdoor Cooking Workshop ?

Aan welke spelregels moet ik me houden?

 • We richten ons met deze Online Outdoor Cooking Workshop op het positieve.
 • Zonder traan geen lach en zonder lach geen traan, ik zal zorgen dat we tijdens deze workshop samen op gepaste wijze stilstaan bij het leed dat de aanleiding tot deze workshop vormt.
 • Deelname kost je niets, wel verwacht ik van je dat je net als ik iets leuks bedenkt dat een positieve impact heeft op jezelf en op je medemens.

Wat heb je nodig voor de Online Outdoor Cooking Workshop ?

 • Boodschappenlijst (voor ~5 personen)
  • 1 bloemkool
  • 1 pond gehakt
  • 1 rol beschuit
  • 1/4 liter slagroom ongeklopt of kant en klaar, maar geen spuitbus
  • 1 pot of blik appelmoes
  • Parmezaanse kaas, geraspt
  • gehakt kruiden
  • 1 kilo aardappels
  • 2 tenen verse knoflook
  • tijm of rozemarijn
  • gehaktkruiden
  • kaneel
  • ontbijtspek (rookvlees voor halal)
  • peper en zout naar smaak
  • wat lekkers om te drinken tijdens de workshop
  • briketten
  • Aanmaakblokjes
 • NIEUW!: Ben je vegetarisch, neem dan het volgende mee:
  • 1 bloemkool
  • 2 dl kokosmelk
  • 1/2 rol beschuit
  • 1 pot appelmoes (of blik)
  • 1 kilo aardappels
  • kaneel
  • 1/4 liter slagroom, ongeklopt of kant en klare slagroom, maar geen spuitbus
  • geraspte kokos
  • een duim verse gember
  • kurkuma
  • wat lekkers om te drinken
  • briketten
  • aanmaakblokjes
  • verse koriander (of gedroogd korianderblad)
 • NIEUW!: Doen er kinderen mee, dan heb je voor de kinderactiviteit het volgende nodig:
  • Saté prikkers, het liefst met een scherpe punt aan twee kanten
  • Winegums
 • Materialen en middelen
  • Regulier keukengerei (mes, snijplank, schalen en dergelijke)
  • Dutch Oven (met toebehoren)
  • Een roostertje of trivet dat onder in je DO past
  • Een smartphone, laptop, tablet of iets anders met een camera en een internet verbinding.

42 reacties

 1. Wat leuk! Kan het ook zonder Dutch Oven. .Gietijzer of zoiets

 2. Goededag, wat moet ik me voorstellen bij een rooster voor in de dutch oven?

 3. Moet men nog rekening houden met de maat DO? Al heb ik wel een donkerbruin vermoeden wat we gaan maken..

 4. Voor de 18e met de online koolstof Leuk idee K doe mee

 5. Ha Ben,

  Een hele goede vraag. De maat van de DO (Dutch Oven) moet zo zijn dat er makkelijk een hele bloemkool in past. Het zou mooi zijn als er dan ook nog wat aardappels naast kunnen. Past dat niet dan zijn er genoeg alternatieven.

  Een BBQ met deksel
  Een oude pan met op het omgekeerde deksel briketten
  Twee kleine DO’s ipv één grote
  Je gewone oven

  Ben, je donkerbuine vermoeden heb je nog niet uitgesproken. Als je het echt niet voor je kunt houden dan graag per e-mail zodat het hier nog even een verrassing blijft!

  Tot Kooks,

  Arriën

 6. Ha Dylan,

  Super dat jullie mee doen. Via andere social media kanalen werd duidelijk dat er meer gezinnen met kinderen mee doen. Ik ga de boodschappenlijst iets uitbreiden zodat er ook een leuke kinderactiviteit is tijdens het koken.

  Doe de groeten aan je vrouw en de kinderen,

  Tot kooks,

  Arriën

 7. Ha Edwin,

  Omdat de Dutch Oven van ijskoud naar bloedheet gaat is het handig een roostertje op de bodem van de dutch oven te leggen. Denk aan die ronde roosters die je in de magnetron ziet, of een metalen onderzetter om een hete pan me op tafel te zetten. In dit filmpje op faceboek laat ik een roostertje zien dat mogelijk geschikt is.

  Edwin, ik hoop dat je wat kunt met dit antwoord, mocht het nog niet duidelijk genoeg zijn dan hoor ik het graag.

  Tot kooks,

  Arriën

 8. Ha Edwin,

  Omdat de Dutch Oven van ijskoud naar bloedheet gaat is het handig een roostertje op de bodem van de dutch oven te leggen. Denk aan die ronde roosters die je in de magnetron ziet, of een metalen onderzetter om een hete pan me op tafel te zetten. In dit filmpje op faceboek laat ik een roostertje zien dat mogelijk geschikt is.

  Edwin, ik hoop dat je wat kunt met dit antwoord, mocht het nog niet duidelijk genoeg zijn dan hoor ik het graag.

  Tot kooks,

  Arriën

 9. Leuk dat er zo’n leuk alternatief is… Ik doe zeker mee… Als goed is sta ik al in de mailing lijst.

 10. Superleuk alternatief nu de HIT niet door kan gaan. Ik heb er zin in!

 11. Ha Diederick,

  Ik ook, en het leuke aan deze Online Outdoor Cooking Workshop is dat het aantal deelnemers onbeperkt is.

  Tot kooks,

  Arriën

 12. Mooi initiatief Arriën! ROOKmetSMAAK gaat reclame maken voor deze workshop, laten er heel veel buitenkokenisten plezier aan deze workshop beleven!

 13. Zalig, nu kan ik eindelijk eens vanuit België meedoen. Wel even afwachten hoe de komende week verloopt, al it-verantwoordelijk voor een Belgische grootgrutter zijn het heel spannede dagen. Iedereen wil wel gebruik maken van onze boodschappendienst, maar een dergelijke explosie van aantal klanten is moeilijk te volgen.
  Alleen zit ik dan wel een beetje er mee dat ik misschien de plaats van iemand anders inneem. Want aantal deelnemers wat toch beperkt ? Ofniet

 14. Ha Monique,

  Het aantal deelnemers is wat mij betreft onbeperkt. Dus vanui dat opzicht geen enkel bezwaar tegen je deelname! I wens je heel veel sterkte met het overeind houden van de IT zaken en hoop dat je zaterdag 28 maart te treffen op de eerste Online Outdoor Cooking Workshop.

  Tot Kooks,

  Arriën

 15. Beste Arriën,

  Zelfs na jouw filmpje is het mij niet helemaal duidelijk, wat voor nut heeft het om zo een rooster in de dutch oven te leggen. Of bedoel je dat de dutch oven op dat rooster geplaatst moet worden

 16. Hoi Arriën,

  Wat een tof idee, dus ik doe lekker mee, roostertje verzin ik wel wat op 🙂
  Ik heb nog twee vragen:
  – Kan ik uit de voeten met geëmailleerde gietijzeren pannen op fornuis?
  – Accepteer je (kleine) donaties? Want je zet het toch maar mooi even op touw

  Dank en groet,

  Jeroen

 17. Leuk initiatief! Ik heb geprobeerd mij aan te melden. Hopelijk is het goed gegaan.

 18. Helaas nog geen linkje gehad, heb spullen klaar staan.

 19. Ha Erik,

  Het is de 28e dus nog even geduld. Ik heb echt nog volop werk aan alle voorbereidingen. Bovendien werk ik naast kamvuurkok als verpleegkundige en heb ik deze week nog nachtdienst.

  Tot kooks,

  Arriën

 20. He Melissa,

  Als je aanmelding goed is gegaan dan heb je via e-mail een bevestigingslink gehad. Mensen die al voor deze actie meededen met Vandepotgerukt, mijn e-mail nieuwsbrief hoeven zich niet aan te melden of krijgen geen e-mail.

  Is dit zo een goed antwoord op je vraag?

  Tot kooks,

  Arriën

 21. Geweldig initiatief. Deze ellende levert ook zoveel moois….. Wat een creativiteit. Wij doen mee. (Dank je wel voor het taggen, Simone)

 22. Wat een leuk initiatief, kreeg deze net via het bbqforum door. Ik moet werken tot 14:30 zaterdag maar zal proberen rond 15:00 uur digitaal met de deur in huis te vallen. Ik heb geen rooster voor in de DO maar ik zet hem op de joystove dus kan wel een beetje de temp regelen.

 23. Pracht initiatief.
  Heb me aangemeld, maar weet niet of ik zelf zal mee koken.
  Kijken en genieten mag ook veronderstel ik?

  Grts

  Eddy

 24. Ha Eddy,

  Super dat je wilt kijken, dat kan uiteraard ook. Het is voor mij heerlijk om wat afleiding te hebben en mijn energie hierin te steken.

  Tot kooks, Arriën

 25. Ha Stef,

  Wauw, dat wordt krap, het kan ook zonder maar … de meeste beginners hebben te veel onderwarmte. Met een rooster is dat geen probleem. Hoe dan ook, tot morgen.

  Tot kooks,

  Arriën

 26. En heb mij ook opgegeven heb je zulk weer als vandaag besteld ??
  Dan zie ik je zaterdag en de andere deelnemers
  Leuk heb er zin in?

  PS ik gebruik geen kaas lust ik niet

 27. Ha Pieter,

  ALs dat eens zou kunnen… het weer heb ik niet in de hand. Maar weer of geen weer, zaterdag gaan we met z’n allen een feestje bouwen. Desnoods ben ik de enige die buiten staat want …. ook binnen in een overdekte keuken kun je dit gericht prima maken.

  Tot kooks,

  Arriën

 28. Boodschappen, check!
  Goed humeur check!
  Goede wifi… Ik hoop het.
  m.a.w. ik ben er klaar voor! LEUK!

 29. Ha Jeroen,

  Leuk dat je ook mee doet! Het geeft me echt een kick dit te doen en te organiseren. Over je vragen:
  Het kan ook zonder rooster mits je echt kalm aan doet met de onderwarmte. Ik had het rooster bedacht om de beginnersfout (te veel warmte onder) te omzeilen.
  Wat de donaties betreft, ja. Ik ga kleine donaties accepteren. Via https://koffie.kampvuurkok.nl kunnen mensen een virtuele kop koffie bestellen.

  Tot kooks,

  Arriën

 30. Hoi Arrien, Ik heb me een uur geleden via de link op je website aangemeld, maar nog geen link via mijn email ontvangen. Heb ik iets niet goed gedaan?

  Groet,
  Mirjam

 31. Is er beeld
  Deel van de boodschappen niet in recept, of is dat voor nagerecht.

Geef een antwoord