fbpx

Paddenstoelen Ragout (10 personen)

Deze Paddenstoelen Ragout is heerlijk op een broodje met wat sla er onder. Als hoofdmaaltijd doet deze Paddenstoelen Ragout het ook goed. Heerlijk met rijst en een salade.

Als je weet wat je doet, kun je zelf paddenstoelen plukken. In de supermarkt of bij de groenteboer is echter ook van alles verkrijgbaar.

Paddenstoelen Ragout (10 personen)

Paddenstoelen Ragout

Arriën Stegehuis
Deze Paddenstoelen Ragout is heerlijk op een broodje met wat sla er onder.
4,72 van 7 stemmen
Prep Time 5 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 25 mins
Course Bijgerecht, Smeersel, Voorgerecht
Cuisine Nederlands
Servings 10 personen
Calorieën 2064 kcal

Ingredients
  

  • 1 liter vloeibare margarine bijvoorbeeld van Alpro
  • 1 kilo bloem
  • 1,25 liter witte wijn
  • 2,5 liter sojaroom bijvoorbeeld Alpro Cuisine
  • 2,5 liter groentebouillon
  • 10 uien
  • 10 eetlepels vloeibare margarine om de champignons en de ui te bakken
  • 5 kilo gemengde paddenstoelen
  • 10 takjes tijm
  • 10 handen vers gehakte peterselie
  • zout
  • peper

Instructions
 

  • Verhit 1 liter vloeibare margarine en voeg de bloem toe.
  • Roer dit goed door en bak deze roux gedurende 10 minuten, terwijl je regelmatig blijft roeren.
  • Voeg dan de witte wijn, sojaroom en groentebouillon beetje bij beetje toe en breng zachtjes aan de kook.
  • Snijd de ui en paddenstoelen fijn.
  • Verhit in een andere pan 1 eetlepel vloeibare margarine.
  • Fruit hierin de ui 5 minuten.
  • Voeg de paddenstoelen en tijm toe en bak dit een kleine 10 minuten.
  • Voeg dit samen met de peterselie, zout en peper toe aan de ragout basis.
  • Zodra je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.

Nutrition

Serving: 100gCalorieën: 2064kcalKoolhydraten: 93gProteïne: 17gVet: 169gNatrium: 43661mgKalium: 774mgVezels: 7gSuiker: 52gVitamine C: 10mgIJzer: 1mg
Keyword Vegetarisch
Tried this recipe?Laat weten hoe het was!

Leave a Reply