Deze Paddenstoelen Ragout is heerlijk op een broodje met wat sla er onder. Als hoofdmaaltijd doet deze Paddenstoelen Ragout het ook goed. Heerlijk met rijst en een salade.
Als je weet wat je doet, kun je zelf paddenstoelen plukken. In de supermarkt of bij de groenteboer is echter ook van alles verkrijgbaar.
Paddenstoelen Ragout
Deze Paddenstoelen Ragout is heerlijk op een broodje met wat sla er onder.
4,72 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Bijgerecht, Smeersel, Voorgerecht
Keuken Nederlands
Porties 10 personen
Calorieën 2064 kcal
Ingrediënten
- 1 liter vloeibare margarine bijvoorbeeld van Alpro
- 1 kilo bloem
- 1,25 liter witte wijn
- 2,5 liter sojaroom bijvoorbeeld Alpro Cuisine
- 2,5 liter groentebouillon
- 10 uien
- 10 eetlepels vloeibare margarine om de champignons en de ui te bakken
- 5 kilo gemengde paddenstoelen
- 10 takjes tijm
- 10 handen vers gehakte peterselie
- zout
- peper
Instructies
- Verhit 1 liter vloeibare margarine en voeg de bloem toe.
- Roer dit goed door en bak deze roux gedurende 10 minuten, terwijl je regelmatig blijft roeren.
- Voeg dan de witte wijn, sojaroom en groentebouillon beetje bij beetje toe en breng zachtjes aan de kook.
- Snijd de ui en paddenstoelen fijn.
- Verhit in een andere pan 1 eetlepel vloeibare margarine.
- Fruit hierin de ui 5 minuten.
- Voeg de paddenstoelen en tijm toe en bak dit een kleine 10 minuten.
- Voeg dit samen met de peterselie, zout en peper toe aan de ragout basis.
- Zodra je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.
Nutrition
Serving: 100gCalorieën: 2064kcalKoolhydraten: 93gProteïne: 17gVet: 169gNatrium: 43661mgKalium: 774mgVezels: 7gSuiker: 52gVitamine C: 10mgIJzer: 1mg
Trefwoord Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!