fbpx

Paddestoelen ragout

In de herfst is het altijd goed paddenstoelen plukken, dus tijd voor een lekker recept. Vaak zie je dat de ragout met zuivel bereid wordt, deze keer een ragout die ook de veganisten onder ons kunnen behagen. Weet je niet wat je moet plukken, ga dan naar de supermarkt ;-).

Paddestoelen ragout

Paddenstoelen Ragout

Arriën Stegehuis
Overheerlijke Paddenstoelen Ragout van het kampvuur.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Bijgerecht, Smeersel
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
Calorieën 24 kcal

Equipment

  • Wok
  • rocketstove

Ingrediënten
  

  • paddenstoelen goed schoongemaakt
  • 2 of 3 sjalotjes
  • 2 of 3 tenen knoflook
  • rode wijn
  • groentebouillon
  • roux plantaardig
  • peterselie
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze, maar niet te fijn. Snijd de champignons bijvoorbeeld in kwartjes.
  • Wok de paddenstoelen in kleine porties op hoog vuur, laat ze lekker karameliseren en laat het vocht goed verdampen.
  • Zodra de paddenstoelen iets geslonken zijn wok je het volgende portie.
  • Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn en wok deze vervolgens ook in porties.
  • Voeg de paddenstoelen bij de knoflook en sjalotten en blus af met rode wijn.
  • Voeg een tablet groentebouillon toe en bind vervolgens met de roux.
  • Voeg de gehakte peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Zodra je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.

Nutrition

Serving: 100gCalorieën: 24kcalKoolhydraten: 6gProteïne: 1gVet: 1gNatrium: 4mgKalium: 104mgVezels: 1gSuiker: 2gVitamine C: 3mgIJzer: 1mg
Trefwoord Kan vegan, Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!

Geef een antwoord