fbpx

Pao de queijo / kaasbolletjes

Dtopkok01it is een van de winnende recepten tijdens TopKok 2013, een buiten kookwedstrijd waar ik met een team van mede scouts de eerste prijs behaald heb.
Pao de queijo`s zijn kleine kaasbroodjes die van binnen extreem smeuïg blijven. Je kunt ze eten als snack of als voorgerecht. Ze behoren tot de echt traditioneel Braziliaanse snacks en je komt ze in Brazilië dan ook overal tegen.

Nodig

  • Dutch Oven
  • Schaal
  • Billy kettle
  • Woodgas stove

Ingrediënten

  • 500 gram tapioca meel (meel van cassavewortel)
  • 200 gram geraspte kaas
  • twee eieren
  • half koffiekopje slaolie
  • 2 koffiekopjes melk
  • vleugje zout

Bereiding

  • Steek een brikettenstarter aan en zorg voor een voorverwarmde Dutch Oven
  • Doe het tapioca meel in een beslagkom.
  • Doe twee kopjes melk en een half kopje slaolie in een pan en voeg een vleugje zout toe.
  • Haal de pan met melk en olie van het vuur zodra die kookt en voeg die, samen met de eieren, toe aan de tapioca.
  • Meng het geheel tot een deeg en voeg de kaas toe als het deeg nog warm is.
  • Boks het deeg goed in elkaar!
  • Maak kleine bolletjes van het kaasdeeg.
  • Bak de bolletjes tot ze goudbruin zijn. ca. 14 minuten.

Bron

De liefste oma van Parauapebas, Para, Brazilie. / http://www.smulweb.nl/recepten/1414945/Pao-de-queijo

Geef een reactie