fbpx

Pastinaak Gembersoep

Deze Pastinaak Gembersoep leek mij een fantastisch recept om met winterse outdoor cookings te serveren. De zoete pastinaak met de pittige gember is een heerlijke combinatie.

Dit recept komt uit het boek Veg! van Hugh Fearnley-Whittingstall. Veg! is een echt geweldig kookboek als het om groenten gaat. Hugh is bekend van allerlei “River Cottage” kookboeken en heeft een eigen TV-programma. River Cottage is in Engeland zeer bekend, het is een soort Mekka voor “Foodies” met een restaurant, workshop-centrum, evenementen locatie, opleidingscentrum en nog veel meer.

Pastinaak Gembersoep

Pastinaak Gembersoep

Arriën Stegehuis
Een zoete soep met een pittig tintje.
5 van 3 stemmen
Prep Time 15 mins
Cook Time 25 mins
Total Time 40 mins
Course Bijgerecht, Hoofdgerecht, Soep
Cuisine Nederlands
Servings 10 personen
Calorieën 1145 kcal

Equipment

  • Roerzeef
  • Bogrács (Hongaarse hang pan)
  • Passeviet

Ingredients
  

  • 1,5 kilo pastinaak blokjes 1x1
  • 3 uien
  • 6 tenen knoflook
  • 100 gram gember
  • 2,5 liter groentebouillon
  • 600 milliliter melk
  • 0,5 liter dikke yoghurt
  • 100 gram amandelen of pompoenpitten geschaafd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 45 gram boter
  • 3/4 theelepel kardemom poeder
  • 3/4 theelepel komijnpoeder
  • 3/4 theelepel cayene poeder
  • peper en zout

Instructions
 

  • Snijd de ui fijn en fruit deze circa 10 minuten in de olijfolie en boter tot alle ui glazig is.
  • Snijd de knoflook en de gember ook klein en voeg dit samen met alle kruiden toe.
  • Bak dit al roerend enkele minuten mee.
  • Snijd de pastinaak in blokjes van 1 x 1 centimeter.
  • Roer dit door het geheel tot de pastinaak goed bedekt is met de specerijen.
  • Schenk de bouillon er bij en laat het geheel 15 à 20 minuten koken tot de pastinaak helemaal zacht is.
  • Maak de soep fijn en glad door deze door de passeviet te halen.
  • Rooster, als de soep op staat, de amandelen of pompoenpitten tot ze net beginnen te kleuren.
  • Voeg als laatste de melk toe en breng de soep op smaak met wat peper en zout.
  • Serveer de soep met een of twee eetlepels yoghurt, wat amandel of pompoenpitten en een draai peper van de molen.
  • Zodra je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.

Nutrition

Serving: 100gCalorieën: 1145kcalKoolhydraten: 89gProteïne: 21gVet: 76gNatrium: 42599mgKalium: 879mgVezels: 14gSuiker: 32gVitamine C: 29mgIJzer: 1mg
Keyword Vegetarisch
Tried this recipe?Laat weten hoe het was!

2 Responses

  1. Ha Johannes,

    In elk geval voor je hem op eet :-). Nee even serieus, dank voor je opmerkzaamheid. De melk ben ik vergeten in de instructies op te nemen.
    Deze gaat er op het laatste moment door. Lang meekoken kan aanbranden of schiften tot gevolg hebben. Door de melk zo laat mogelijk toe te voegen voorkom je aanbranden en schiften.

    Tot koks,

    Arriën

Leave a Reply