Warning: Undefined array key "options" in /home/customer/www/kampvuurkok.nl/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 192
Pecankoek | kampvuurkok.nl

Pecankoek

Vandaag heb ik voor het eerst een Pecankoek gebakken. Het recept kwam ik tegen in de kringloop. Opvallend is de grote hoeveelheid suiker en de kleine hoeveelheid bloem. Ook wordt er geen rijsmiddel gebruikt. Hierin onderscheidt dit recept zich dus echt van een Brownie of de eerde gepubliceerde Abrikozen Cognac Brownies.

De jury, fam Versteegt, eigenaars van camping ’t Nije Hof, de meest BBQ-vriendelijke camping die ik ken, waren zeer positief. Of ze onbevooroordeeld waren, weet ik niet Quinty heeft namelijk geholpen met bakken.

Belangrijke tip als je hem buiten bakt; besteed echt ruim voldoende tijd aan het luchtig kloppen van de eieren! Het is de moeite zeker waard. Speel je vals en kook je binnen, dan is een mixer een goede hulp.

Pecankoek

Pecankoek

Arriën Stegehuis
Een heerlijke taart voor de notenliefhebber.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Banket, Bijgerecht, Borrelhapje, Gebak, Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties 8 personen
Calorieën 8854 kcal

Equipment

  • Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven

Ingrediënten
  

  • 250 gram pure chocolade
  • 350 gram roomboter
  • 2 eetlepels oploskoffie
  • 6 eieren
  • 600 gram suiker
  • merg vanillepeul
  • 180 gram bloem
  • 250 gram pecannoten

Instructies
 

  • Plaats een paar briketten in de brikettenstarter en leg er een brandend aanmaakblokje onder.
  • Smelt de chocolade samen met de roomboter en los de oploskoffie in een schaaltje boven de briketten. We gebruiken dit mengsel straks in afgekoelde vorm, dus doe dit als eerste nadat je de briketten hebt opgezet.
  • Klop de eieren in een ruime kom tot ze schuimig zijn. Hoe langer je klopt, hoe beter het resultaat. We gebruiken geen rijsmiddelen, dus de luchtigheid van deze koek moet echt uit de pols komen.
  • Als het kloppen klaar is, gloeien als het goed is je briketten. Klop anders nog maar even lekker door! Als alle briketten gloeien plaatsen we ze op en onder de Dutch Oven / skillet om de pan voor te verwarmen.
  • Klop nu de suiker en de vanille door de eieren.
  • Spatel(!), dus niet kloppen, want dan verdwijnt de lucht, achtereenvolgens de afgekoelde(!) chocolade, de bloem en de pecannoten door het eiermengsel.
  • Schenk het geheel in de skillet of Dutch Oven. Een bakpapiertje is vrijwel onmisbaar.
  • Bak de Pecankoek tot hij veerkrachtig aanvoelt en haal hem er uit voor hij zwart is. Meestal zal dit zo’n 30 minuten duren. Liever een iets lagere temperatuur en wat langer bakken, dan zwart voor hij gaar is.
  • Nu dit op staat, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.

Nutrition

Serving: 100gCalorieën: 8854kcalKoolhydraten: 947gProteïne: 90gVet: 549gNatrium: 3054mgKalium: 1737mgVezels: 36gSuiker: 767gVitamine C: 4mgIJzer: 23mg
Trefwoord Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!

Geef een reactie