Als ik met kinderen bak, maak ik vaak popcorn in allerlei smaken, omdat ze het heerlijk vinden. Het snelste is zoet of zout, maar een totaal andere smaak is niet zo moeilijk.
Buiten bakken op een vuurtje is een unieke beleving, zeker als ik met (kleine) kinderen bak.
Zonder deksel springt de popcorn overal heen en op de een of andere manier vinden kinderen dat geweldig, ik zelf ook trouwens.
Popcornpannen
Twee vergieten aan elkaar op een stok boven het vuur is de doe-het-zelf-optie. Dergelijke pannen op een stok zijn ook bij diverse webwinkels te koop.
Iets geavanceerder is een popcornpan waar je aan draait. Door te draaien roer je op de bodem. Voorheen had ik zo’n pan van aluminium en was de tandoverbrenging van kunststof. Een fantastische pan, maar het aluminium deukt heel snel en de kunststoftandwielen gaan makkelijk kapot.
Tegenwoordig heb ik een pan van Nicolas Vahé. Deze popcornpan is van RVS en onverwoestbaar. Wel is hij met circa € 80,-, twee maal zo duur als de aluminium pannen. Qua degelijkheid is er geen betere pan, voor mij als Kampvuurkok is deze pan elke cent waard.
Popcorn in Allerlei Smaken
Equipment
- Popcornpan (of 2 vergieten aan elkaar op een stok boven het vuur)
Ingrediënten
- popcornmais
Choco-kokos
- 60 milliliter ahornsiroop
- 1,5 eetlepels cacao poeder
- 2 eetlepels kokos
Chocolade-zeezout (-chili)
- 80 gram pure chocolade
- water klein beetje
- zeezout
- chilipoeder
Ahorn-boter
- 50 gram boter
- 5 milliliter ahornsiroop
Suiker-kaneel
- 50 gram boter
- 3 eetlepels suiker
- 2 theelepels kaneel
Instructies
- Bak de popcorn zoals je dat gewend bent en leg deze op een vel bakpapier.
Choco-kokos
- Meng ahornsiroop met de cacao poeder en kokos.
- Schenk dit over de popcorn heen.
Chocolade-zeezout (-chili)
- Smelt de pure chocolade eventueel met een klein beetje water.
- Schenk dit over de popcorn.
- Bestrooi het met wat zeezout.
- Voor een pikante twist kun je ook nog wat chilipoeder strooien.
- Wacht met eten tot de chocolade gestold is.
Ahorn-boter
- Smelt een flinke klont boter.
- Roer hier een 50 milliliter ahornsiroop doorheen.
- Schenk dit over de popcorn heen.
Suiker-kaneel
- Smelt een flinke klont boter.
- Roer hier 3 eetlepels suiker en 2 theelepels kaneel doorheen.
- Schenk dit vervolgens over de popcorn.
Nutrition
T