fbpx

Popcorn in allerlei smaken

Als ik met kinderen bak, maak ik vaak popcorn in allerlei smaken, omdat ze het heerlijk vinden. Het snelste is zoet of zout, maar een totaal andere smaak is niet zo moeilijk.

Buiten bakken op een vuurtje is een unieke beleving, zeker als ik met (kleine) kinderen bak.

Zonder deksel springt de popcorn overal heen en op de een of andere manier vinden kinderen dat geweldig, ik zelf ook trouwens.

Popcornpannen

Twee vergieten aan elkaar op een stok boven het vuur is de doe-het-zelf-optie. Dergelijke pannen op een stok zijn ook bij diverse webwinkels te koop.

Iets geavanceerder is een popcornpan waar je aan draait. Door te draaien roer je op de bodem. Voorheen had ik zo’n pan van aluminium en was de tandoverbrenging van kunststof. Een fantastische pan, maar het aluminium deukt heel snel en de kunststoftandwielen gaan makkelijk kapot.

Tegenwoordig heb ik een pan van Nicolas Vahé. Deze popcornpan is van RVS en onverwoestbaar. Wel is hij met circa € 80,-, twee maal zo duur als de aluminium pannen. Qua degelijkheid is er geen betere pan, voor mij als Kampvuurkok is deze pan elke cent waard.

Popcorn in allerlei smaken

Popcorn in Allerlei Smaken

Arriën Stegehuis
Overheerlijke verschillende soorten popcorn voor de late avondsnacks.
5 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
Gang Borrelhapje, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen
Calorieën 331 kcal

Equipment

  • Popcornpan (of 2 vergieten aan elkaar op een stok boven het vuur)

Ingrediënten
  

  • popcornmais

Choco-kokos

  • 60 milliliter ahornsiroop
  • 1,5 eetlepels cacao poeder
  • 2 eetlepels kokos

Chocolade-zeezout (-chili)

  • 80 gram pure chocolade
  • water klein beetje
  • zeezout
  • chilipoeder

Ahorn-boter

  • 50 gram boter
  • 5 milliliter ahornsiroop

Suiker-kaneel

  • 50 gram boter
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 theelepels kaneel

Instructies
 

  • Bak de popcorn zoals je dat gewend bent en leg deze op een vel bakpapier.

Choco-kokos

  • Meng ahornsiroop met de cacao poeder en kokos.
  • Schenk dit over de popcorn heen.

Chocolade-zeezout (-chili)

  • Smelt de pure chocolade eventueel met een klein beetje water.
  • Schenk dit over de popcorn.
  • Bestrooi het met wat zeezout.
  • Voor een pikante twist kun je ook nog wat chilipoeder strooien.
  • Wacht met eten tot de chocolade gestold is.

Ahorn-boter

  • Smelt een flinke klont boter.
  • Roer hier een 50 milliliter ahornsiroop doorheen.
  • Schenk dit over de popcorn heen.

Suiker-kaneel

  • Smelt een flinke klont boter.
  • Roer hier 3 eetlepels suiker en 2 theelepels kaneel doorheen.
  • Schenk dit vervolgens over de popcorn.

Nutrition

Serving: 100gCalorieën: 331kcalKoolhydraten: 26gProteïne: 1gVet: 25gNatrium: 195mgKalium: 34mgVezels: 1gSuiker: 23gIJzer: 1mg
Trefwoord Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!

T

Geef een reactie