fbpx

Pulled Pork uit de Dutch Oven

Pulled pork kan prima in een Dutch Oven gemaakt worden. Het vlees blijft heerlijk mals en het is echt super simpel. In de uren dat het op staat, kun je rustig andere dingen gaan doen.

Natuurlijk kan het op tal van andere manieren maar, simpeler dan deze methode bestaat volgens mij niet en de smaak… Meer dan fantastisch!

Uiteraard zal de echte BBQ-liefhebber het hier niet mee eens zijn. Low en slow op een BBQ, met echte rooksmaak…

Wellicht is een compromis een goed idee. Als je tijd hebt zou je de procureur een half uur in een rokerige BBQ kunnen leggen.

De BBQ saus heeft volgens mij veel meer invloed op de smaak. Daarom gebruik ik het liefst mijn eigen recept.

Pulled pork

Pulled pork uit de Dutch Oven

Arriën Stegehuis
Maak van elk broodje een feest met wat BBQ-saus en deze pulled pork.
5 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 6 uur
Totale tijd 6 uur 30 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Nederlands
Porties 25
Calorieën 105 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

  • 2,5 kg procereur varkensschouder
  • 200 ml BBQ-saus liefst zelf gemaakt
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel cayenepeper
  • 1 theelepel chilipoeder of vlokken
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 2 theelepels zout
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker

Instructies
 

  • Laat je vlees op kamertemperatuur komen.
  • Meng alle droge ingrediënten en smeer hier de varkensschouder mee in. Eventueel kun je variëren als het om de kruidenmix gaat. Je kunt ingrediënten naar smaak toevoegen en/of weg laten.
  • Leg de gekruide varkensschouder in een Dutch Oven en schenk een bodem BBQ saus op de boden van de Dutch Oven.
  • Laat het geheel met weinig onderwarmte en matig bovenwarmte zachtjes pruttelen.
  • Zodra het vlees in de Dutch Oven zit, kun je alle gebruikte spullen schoonmaken en opruimen waar je ze gevonden hebt.
  • Draai na 2 à 3 uur de schouder om en laat het nog 2 à 3 uur zachtjes pruttelen.
  • Het vlees is klaar als de kerntemperatuur 88 graden is.
  • Laat het vlees voor je het uit elkaar trekt nog even een kwartiertje rusten, de sappen in het vlees kunnen zich dan opnieuw verdelen en dit komt de smaak ten goede.

Nutrition

Serving: 100gCalorieën: 105kcalKoolhydraten: 3gProteïne: 12gVet: 4gNatrium: 160mgKalium: 230mgVezels: 1gSuiker: 3gVitamine C: 1mgIJzer: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!

9 reacties

  1. Wat voor do? en hoeveel briketten onder en boven. ziet er goed uit. ook eens uitproberen.

    Gr, Bennie

  2. Ha Bennie,

    Maat DU maakt niet zo veel uit zolang je vlees er maar in past. Je wilt ene lage temperatuur aan het begin.

    Aan het eind leg je de rand van het deksel helemaal vol, dus een ring van briketten die elkaar raken.
    Aan het begin wil je minder warmte en leg je de rond half vol, dus laat je telkens een briketje ruimte tussen de beriketten.

    Onder gebruik je 1/4 van het aantal dat boven ligt.

    Met deze regels kun je in een grote DO in een keer 15 kg pulled pork maken en in een kleine DO 0,5 kg.

    Kun je wat met dit antwoord Bennie?

  3. Hallo Arriën,

    Tof recept! Voor hoeveel personen (porties) is dit ongeveer? Zou dit graag met scouting eens bereiden.

    Grtz. Kevin

  4. Ha Kevin,

    Dat ligt een beetje aan het gewicht. Met een broodje, wat koolsalade, een lik BBQ-saus kun je ongeveer 80 gram vlees pp aanhouden. Doe de math en je weet voor hoeveel man het is.

    Je porties kun je natuurlijk ook wat kleiner maken og wat groter maken.

    Tot kooks,

    Arriën

  5. 5 sterren
    Zooooooooooo, dit was lekker!!
    Vandaag de hele dag bezig geweest met de Pulled pork en het was genieten! Bedankt voor dit lekkere recept

  6. 5 sterren
    Heerlijk recept, ik heb zelf wel nog bij de marinade 3 eetlepels Belem erbij gedaan en tijm op 1kg vlees. En bij de bbq saus 2 eetlepels op 500ml saus. Echt heerlijk dankjewel voor het recept ik verheug me om het volgende recept te proberen gr Danny

  7. 5 sterren
    Echt een heerlijk recept. Miss een leuke touch erbij is het gebruiken van Belem, ik heb hier een klein beetje 3 eetlepels van gebruikt bij het recept, het resultaat heerlijk. Ik verheug me op de volgende recepten.

    Dankjewel voor het delen. Gr Danny

  8. Ha Danny,

    JE aanpassingen klinken top. Zelf maak ik het ook altijd anders dan in het recept. Het recept is voor mij een basis en vanuit daar varieer en experimenteer ik verder!

    Tot kooks,

    Arriën

Geef een antwoord