Vis in de krant is een echte heerlijk gerecht en het is jammer dat je vis niet vaker op deze wijze klaargemaakt ziet worden. Vis in de krant kan in de oven gemaakt worden of op de BBQ. Op een kolen BBQ gaat dit naar mijn mening het beste, maar gas of elektrisch kan ook. Alleen daar wil ik als Kampvuurkok niets van weten :-).De ultieme vis in de krant krijg je als je het boven een kampvuurtje doet. Je legt hierbij het hele pakket natte krant op een rooster boven het vuur. De kranten gaan wat schroeien en dit geeft een heerlijke rooksmaak.Ben je in voor een experiment, leg het geheel dan eens in bedje met hooi en wikkel dat in de krant. Heerlijk!Qua vissoort is vrijwel alles geschikt. Denk aan zalm, forel, zalmforel, snapper, dorado kabeljauw, zeebaars of… Zolang de schubben en ingewanden verwijderd zijn, maakt de vissoort niet zo veel uit.Wel is het van belang dat je de kranten goed nat maakt.Wat voor vis je gebruikt maakt niet zo veel uit. Zelf heb ik het liefst een wat vettere vis. De schubben en de ingewanden dienen verwijderd te zijn.