Kinderen met stokken broodjes laten bakken boven het vuur is leuk. Maar het kan nog leuker, zeker als er kleine kinderen bij zijn! De kleintjes hebben vaak niet het geduld en de handigheid om zelf hun broodje te bakken aan een stok.Bannocks zijn broodjes die je in een koekenpan bakt. In een tal van culturen heb je dergelijke broodjes. In India het naanbrood, frybread van de Navajo indianen, platbrood uit diverse landen in Afrika. Ze zijn super lekker en heel snel klaar!
Ingrediënten
1kilobloem(plus wat extra voor het uitrollen)
2eetlepelsgist
2eetlepelssuiker
2theelepelszout
600milliliterwarm water
1 à 2soorten beleg denk aan jam, kaas, chocopasta
Materiaal
Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Skillet
Dutch Oven deksel
Instructies
Meng alle droge ingrediënten in een grote beslagkom goed door elkaar.
Voeg 600 ml warm water toe en kneed er een soepel deeg van. Het deeg moet net iets plakken. Is het te droog, voeg dan wat extra water toe. Is het te kleverig, voeg dan wat extra bloem toe.
Laat het deeg ½ uur rijzen als je hier de tijd voor hebt. Bij haast kan je dit overslaan.
Maak bolletjes van het deeg ter grootte van een pingpongbal.
Rol de bolletjes deeg met een deegroller uit tot je een plak zo groot als een schoteltje hebt. Let op; hoe dunner je het deegballetje uitrolt, hoe beter!
Leg in het midden van het deeg een theelepel beleg (jam, pasta, kaas...).
Vouw het deeg dubbel en druk de zijkanten goed dicht, net zoals bij een appelflap. Let op dat je het beleg er niet tussenuit perst.
Bestrijk het deeg aan beide zijden met wat olie.
Bak het deeg in een goed hete skillet in circa 5 minuten gaar, keer het broodje af en toe eens om.
Zodra je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.