Hush Puppies zijn maïsmeelballetjes. Het recept komt uit het zuiden van de VS.Jamie Oliver heeft een variatie op dit recept opgenomen in zijn kookboek Jamies America. Die vielen mij wat tegen, dus ik heb via internet een aantal recepten geprobeerd en samengevoegd. Het resultaat mag er zijn, overheerlijke en luchtige Hush Puppies staan in dit recept omschreven.Volgens de overlevering dankt de snack zijn naam aan vissers in Louisiana die de balletjes naar hun honden gooiden. Hiermee wilden ze voorkomen dat de dieren in het water sprongen en de vis opschrokten voor die aan land kon worden gehesen.Let op de veiligheid bij het frituren op kampvuur.
Ingrediënten
200grammaïsblikje
150grambloem
500gramfijn maïsmeelof polentameel
4theelepelsbakpoeder
1theelepelpaprikapoeder
3draaienzoutvan de molen
2geklopteeieren
½literkarnemelk
2gehakte uien
Materiaal
Gietijzeren ketel
Instructies
Klop de eieren en de melk door elkaar.
Snij de ui fijn en doe dit samen met de maïs bij dit ei-melk mengsel.
Meng vervolgens alle droge ingrediënten in een grote kom bij elkaar.
Voeg de inhoud van de natte en de droge beslagkom samen en kneed dit tot een deeg.
Rol er balletjes van of laat klodders beslag van een (natte) lepel rechtstreeks in de frituur vallen.
Frituur de Hush Puppies in een krappe 5 minuten gaar.
Zodra je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.