Soup en Zo heeft een geweldig kookboek uitgegeven met de naam Soep. In dit boek staat een fantastisch lekker recept voor knolselderijsoep. Met knolselderij kun je meer doen dan je denkt; pureren, bakken, koken, frituren. In dit recept koken we er soep van, een echte aanrader!Wel heb je een passeviet nodig. Geen idee wat dat is? Het is een soort roerzeef waarin je een steeds fijnere zeef plaatst. De kampvuurvariant van de staafmixer.
Ingrediënten
3stuksknolselderij
1/2pakjeroomboter
1ui
1bolknoflook
1citroen
1litervolle melk
1literwater
peper
zout
amandelschaafsel
Materiaal
Passeviet
Gietijzeren ketel
Instructies
Was het zand van de knollen en schil deze. Snijd deze vervolgens in blokjes van 2 x 2 centimeter.
Was de citroen, rasp de buitenste laag van de schil en pers het sap eruit.
Snijd de ui en de knoflook in grove stukken.
Bak de rasp van de citroenschil samen met de ui, de knoflook en met het sap van de citroen.
Voeg de melk, het water en de gesneden knolselderij toe en kook het op laag vuur langzaam gaar.
Zodra de soep zachtjes boven een vuurtje staat te pruttelen, maak je het gebruikte gereedschap schoon en ruim je het weer op waar je het gevonden hebt.
Roer het geheel door de passeviet en serveer het met wat geroosterd amandelschaafsel.