Kruidenboter is heerlijk op een vers gebakken brood, een visje, stukje vlees of een toastje. Hier staan zes variaties die zeker de moeite zijn om eens te proberen.Bron: smulweb.nl
Ingrediënten
Basiskruidenboter
100gramongezouten roomboterop kamertemperatuur
1bosjebieslookfijngesneden
1bosjepeterseliefijngesneden
1teentjeknoflookgeperst
1theelepelciroensap
1theelepelversgemalen zwarte peper
1 theelepelgrof zeezout
Italiaanse kruidenboter
100gramongezouten roomboterop kamertemperatuur
1bosjebasilicumfijngesneden
4cherry tomaatjeszonder de zaden en zeer fijngesneden
1teentje knoflookgeperst
½theelepelversgemalen zwarte peper
25gramgeraspte Parmezaanse kaas zeer fijn
Engels kruidenboter
100gramongezouten roomboterop kamertemperatuur
1bosjemuntfijngesneden
1zest (geraspte schil van 1 citroen)
1theelepelcitroensap
½theelepelversgemalen zwart zout
½theelepelgrof zout
Knoflook kruidenboter
100gramongezouten roomboterop kamertemperatuur
½theelepelWorcestershire sauce
3teentjesknoflookgeschild en gepureerd
1mespuntversgemalen witte peper
½theelpelzoutfleur de sel zout
Provençaalse kruidenboter
100gramongezouten roomboterop kamertemperatuur
1theelepelverse tijmblaadjesfijngesneden
1theelepelrozemarijnblaadjesfijngesneden
1theelepelmarjoleinblaadjesfijngesneden
½theelepellavendelbloemen
1theelepelzoutfleur de sel zout
Instructies
Snijd alle ingrediënten in de juiste vorm.
Voeg alle ingrediënten van de zelfgekozen soort kruidenboter in een bakje.
Roer en stamp alle ingrediënten met een stamper (of klein stokje hout, zie afbeelding, kan ook).