Bovenwarmte :Eén aaneengesloten ring briketten aan de buitenrand van de deksel
Onderwarmte :1/5 van de bovenwarmte
Aantal :12personen
Dutch Ovens staan er om bekend dat ze uitermate geschikt zijn voor het maken van stoofschotels. Het geheim van een goede stoofschotel is langdurig zachtjes pruttelen met een afgesloten deksel. Verrassend aan dit recept is het gebruik van kikkererwten in combinatie met “Râs al hânout“. Râs al Hânout, vertaald naar het Nederlands, “het beste uit de winkel” is een van oorsprong Marokkaanse kruidenmix met meer dan 20 specerijen en kruiden die inmiddels ver buiten Afrika bekend zijn. Bij stoofschotel en winter denk je al gauw aan stevige Hollandse pot. Deze stoofschotel heeft een Afrikaans tintje. Heel veel culturen kennen hun eigen stoofschotels, denk maar eens aan Irish Stew, Indiase Curry’s, Indonesische Rendang.Dit recept is gebaseerd op een recept uit het reclame blad van Dirk, Bas en Digros, Lekker doen, daar heet het Tajine met kikkererwten.Heerlijk met een stuk Marokkaans of Turks brood of vers gebakken Bannocks. Gewoon “puur” of met rijst kan natuurlijk ook uitstekend.