Bovenwarmte :een hand vol gloeiende kooltjes rond elk blik en op elk blik
Onderwarmte :geen
Aantal :6
Ingrediënten
80grampecannoten
550gramananas op sap(1/2 liter blik, niet op siroop maar op sap!)
320gramzelfrijzend bakmeel(of bloem met 1 zakje bakpoeder)
125gramroomboter
150gramrietsuiker
80gramkrenten
2eierengroot, geklopt
¼theelepelzout
¼theelepelkruidnagelpoeder
Materiaal
3 lege 0,5 liter conservenblikken
3 lege 1 liter conservenblikken
3 vellen bakpapier
Instructies
Maak het cake beslag
Vang het ananas vocht op in een pan, voeg de boter en de suiker toe en laat dit en houdt dit vier minuten al roerend aan de kook.
Roer de krenten erdoor en laat het geheel afkoelen.
Hak ondertussen de ringen ananas fijn in echt kleine stukjes. (denk qua maat aan een fijn gesnipperd uitje)
Roer de eieren en de fijngehakte ananas en de pecannoten door het afgekoelde ananas vocht.
Meng het zout en het kruidnagelpoeder door de bloem en spatel alle ingrediënten door elkaar. Spatel niet te lang, als alles net gemengd is ben je klaar.
Bereid 3 blikken voor
Bekijk het instructiefilmpje en haal bodem en deksel van drie lege 0,5 liter conservenblikken.
Maak in elk blik een bodem van bakpapier en bekleed de wand van de blikken met bakpapier.
Vul de blikken met het deeg, kijk uit dat alles er niet uit valt, ondersteun je bodem goed.
Bak de cake in blik
Zorg voor een flink vuurtje van kleine en dunne stukken hout. Gebruik vooral geen dikke stukken, deze blijven te lang branden.
Wacht tot je vuurtje is ingezakt en je alleen gloeiende kooltjes hebt.
Veeg alle gloeiende kooltjes goed aan de kant.
Zet de gevulde blikken in de hete as.
Zet over elk ½ liter blikken een literblik met bodem naar boven. Veeg de gloeiende kooltjes weer terug tegen de blikken aan en schep wat gloeiende kooltjes boven op de blikken.
Je hebt nu drie mini oventjes waarin je cake heerlijk afbakt.