Lekker tussendoor bij de lunch of als aanvulling op een maaltijd. Bijvoorbeeld de Mexicaanse chili. Dit Mexicaans Maisbrood is leuk om te maken en heerlijk om op te eten.
Bovenwarmte :Eén ring op de buitenste rand van het deksel
Onderwarmte :1/5 deel van wat op de Dutch Oven ligt.
Aantal :5
Lekker tussendoor bij de lunch of als aanvulling op een maaltijd. Bijvoorbeeld de Mexicaanse chilli. dit Mexicaans Maisbrood is leuk om te maken en heerlijk om op te eten.Zelf maak ik hem meestal als één groot brood in de skillet. Je kunt natuurlijk ook meerdere kleine broodjes bakken in een muffinvorm.
Ingrediënten
340grammais(blikje)
200millilitervolle melk
140grammaismeel(polenta of semola)
140gramtarwebloem
100grampittige kaas(oud of extra belegen) geraspt
75gramongezouten roomboter
4middelgrote eieren
1uifijn gehakt
2rode pepersfijn gehakt (weglaten als je niet van pikant houd)
5eetlepelspikante chilisaus
2theelepelbakpoeder
1theelepelzout
Materiaal
Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Skillet met Dutch Oven deksel
Instructies
Breng je Skillet en Dutch Oven deksel vast op temperatuur. Bij een gistdeeg is dit niet nodig, bak je met bakpoeder dan wil je altijd direct 'heet' bakken.
Bak de ui en ⅔ van de pepers in een klontje boter.
Prak ⅔ van de mais fijn met een vork.
Voeg de overgebleven boter toe aan de gebakken uien en laat deze op laag vuur smelten. Voeg de melk, eieren, chilisaus, de geprakte mais toe en roer het goed door.
Meng het maismeel, bakpoeder, zout en de tarwebloem in een andere kom. Meng hier ⅔ van de kaas doorheen.
Meng het bloem en het eiermengsel tot één zo glad mogelijk geheel en stort dit in de skillet.
Bak het geheel ongeveer 20 minuten en strooi dan de overgebleven kaas, peper en mais over het brood.
Bak het geheel nog zo'n 10 minuten en serveer warm of koud.