Zorg dat je niet met de gebakken peren blijft zitten. Eet ze vooral lekker op. Voorgerecht, bijgerecht, nagerecht, tussendoortje, het kan allemaal. Ze lenen zich uitstekend voor bereiding op en rond het kampvuur.
Onderwarmte :laag vuur, zodat de boter niet verbrand.
Aantal :4
Door de corona en alle maatregelen daar omheen zitten we mooi met de gebakken peren.Hoe je daar mee om gaat is aan jou, zelf blijf ik liever niet met de gebakken peren zitten en eet ik ze op. Vandaar dit zeer smakelijk recept.De bereiding stelt echt niets voor, het is zo gebeurt, de beloning is groot, ze smaken echt heel lekker.Door zijn eenvoud zijn gebakken peren heel erg geschikt voor bereiding op en rond het kampvuur! Ik zal het dus zeker vaker gaan gebruiken in mijn workshops outdoor cooking.GEbakken peren zijn niet alleen eenvoudig en smakelijk, het is ook nog eens een erg veelzijdig gerecht. Voorafje, bijgerecht, nagerecht, tussendoortje, borrelhap, fingerfood, het kan allemaal.Het recept is geïnspireerd op het recept van vriend en collega Christian Boomker, De Vuurmeester. Ik heb het wat aangepast. Hij gebruikt serano ham, in mijn recept geef ik wat voordeligere alternatieven.
Ingrediënten
2Peren Handperen, neem lekkere zoete zoals Bartlett, Red Williams of Anjou
4plakkenSerrano hamOf gebruik spek, schwarzwälder schinken of iets vergelijkbaars
50gramroomboter
zout
peper
Materiaal
Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Skillet
Instructies
Snijd de peren in de lengte in ruim 1 cm dikke plakken. Je haalt 2 tot 3 plakken uit een peer. Het klokhuis, steeltje en schil mogen blijven zitten.
Wikkel elke plak peer in een of twee plak(ken) vleeswaar.
Bak de plakken een skillet met wat roomboter op laag vuur. Begin met de naad naar beneden.
Draai de plakken om en bak de andere kant tot de ham ook aan die kant krokant is.