fbpx

Rissoles de Camarão – Garnalenkoekjes

Dit is een van de winnende recepten tijdens TopKok 2013. Dit is een buiten kookwedstrijd waar ik met een team van mede-scouts de eerste prijs heb behaald.

Feitelijk zijn Rissoles de Cmarão een soort kruising tussen garnalen-kroketjes en empanadas. Ze zijn verrassend lekker maar… het klaarmaken is wel even een klusje!

Let verder op de veiligheid met frituren boven kampvuur.

Rissoles de Camarão - Garnalenkoekjes

Rissoles de Camarão - Garnalenkoekjes

Arriën Stegehuis
De kruising tussen garnalenkroketjes en empanadas.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 1 uur
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken Spaans
Porties 4 personen
Calorieën 1482 kcal

Equipment

  • rocketstove
  • Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven
  • Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Bogracs of wok

Ingrediënten
  

Vulling

  • 600 gram garnalen gepeld
  • 1 malequeta peper
  • 40 gram boter
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • zout naar smaak
  • zwarte peper naar smaak
  • roux
  • 1 eetlepel peterselie gehakt

Deeg

  • 1 kopje water
  • 1 eetlepel boter
  • 1 citroenschil
  • 1 beker bloem
  • bloem voor bestrooien
  • ei voor paneren
  • paneermeel voor paneren
  • olie voor frituren

Instructies
 

Vulling

  • Kook de garnalen met zout en cayennepeper in 300 milliliter water.
  • Snijd de ui en de knoflook fijn.
  • Bak dit in boter en voeg de garnalen en een deel van het nat toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Bind het geheel met wat roux en voeg aan het eind de gehakte peterselie toe.

Deeg

  • Schil de citroen en kook dit mee met water.
  • Verwijder na een tijdje de citroenschil en voeg al roerend de bloem toe, blijf roeren tot de bloem gaar is.
  • Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en rol het deeg uit.
  • Steek kleine cirkels en vul deze met de garnalenvulling.
  • Kluts een ei en haal de deegpakketjes hier doorheen en haal ze vervolgens door het paneermeel.
  • Frituur het in hete olie.
  • Zodra je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.

Nutrition

Serving: 100gCalorieën: 1482kcalKoolhydraten: 127gProteïne: 140gVet: 43gNatrium: 4989mgKalium: 1153mgVezels: 8gSuiker: 20gVitamine C: 115mgIJzer: 20mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!

Geef een antwoord