Dit is een van de winnende recepten tijdens TopKok 2013. Dit is een buiten kookwedstrijd waar ik met een team van mede-scouts de eerste prijs heb behaald.
Feitelijk zijn Rissoles de Cmarão een soort kruising tussen garnalen-kroketjes en empanadas. Ze zijn verrassend lekker maar… het klaarmaken is wel even een klusje!
Let verder op de veiligheid met frituren boven kampvuur.
Rissoles de Camarão - Garnalenkoekjes
De kruising tussen garnalenkroketjes en empanadas.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 1 uur
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken Spaans
Porties 4 personen
Calorieën 1482 kcal
Equipment
- rocketstove
- Wok
Ingrediënten
Vulling
- 600 gram garnalen gepeld
- 1 malequeta peper
- 40 gram boter
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- zout naar smaak
- zwarte peper naar smaak
- roux
- 1 eetlepel peterselie gehakt
Deeg
- 1 kopje water
- 1 eetlepel boter
- 1 citroenschil
- 1 beker bloem
- bloem voor bestrooien
- ei voor paneren
- paneermeel voor paneren
- olie voor frituren
Instructies
Vulling
- Kook de garnalen met zout en cayennepeper in 300 milliliter water.
- Snijd de ui en de knoflook fijn.
- Bak dit in boter en voeg de garnalen en een deel van het nat toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Bind het geheel met wat roux en voeg aan het eind de gehakte peterselie toe.
Deeg
- Schil de citroen en kook dit mee met water.
- Verwijder na een tijdje de citroenschil en voeg al roerend de bloem toe, blijf roeren tot de bloem gaar is.
- Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en rol het deeg uit.
- Steek kleine cirkels en vul deze met de garnalenvulling.
- Kluts een ei en haal de deegpakketjes hier doorheen en haal ze vervolgens door het paneermeel.
- Frituur het in hete olie.
- Zodra je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.
Nutrition
Serving: 100gCalorieën: 1482kcalKoolhydraten: 127gProteïne: 140gVet: 43gNatrium: 4989mgKalium: 1153mgVezels: 8gSuiker: 20gVitamine C: 115mgIJzer: 20mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!