fbpx

Rondje Ratatouille

De looks van het Rondje Ratatouille zijn geweldig. Belangrijk want …. ‘eten doe je met je ogen’.

Door de groente in de lengte met een kaasschaaf of mandoline te snijden en ze als een rol in de Dutch Oven of skillet te plaatsen ziet deze ratatouille variant er super uit.

Maak je hem vegan, let dan even op je bladerdeeg, dat dit plantaardig is. Heb je geen bladerdeeg bij de hand dan kun je ook een dun uitgerolde plak brooddeeg nemen.

Qua groenten kun je heerlijk variëren, door dat je alles dun snijdt wordt alles goed gaar. Denk bijvoorbeeld ook eensaan retich, pastinaak of peterseliewortel.

Rondje Ratatouille

Rondje Ratatouille

Arriën Stegehuis
Op zoek naar een feestelijk gerecht? Zoek niet verder. De looks van het Rondje Ratatouille zijn geweldig. Belangrijk want …. 'eten doe je met je ogen'.
5 van 1 stem
Prep Time 30 mins
Cook Time 45 mins
Total Time 1 hr 15 mins
Course Bijgerecht
Cuisine Frans
Servings 6
Calorieën 1557 kcal

Equipment

  • Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven

Ingredients
  

  • 10 vel Bladerdeeg of brooddeeg of croissant deeg
  • 1 Courgette in lange plakken
  • 1 Aubergine in lange plakken
  • 1 Winterpeen in lange plakken
  • 160 gram Ontbijtspek vegetariërs laten dit weg
  • 70 gram Tomatenpuree 1 blikje
  • 3 eetlepels Italiaanse Kruiden
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • Peper & Zout
  • Handvol Pijnboom pitjes
  • 100 gram geraspte Kaas

Instructions
 

  • Bekleed een skillet of Ducth Oven met bladerdeeg. Gebruik eventueel een bakpapiertje om je rondje ratatouille makkelijk uit je Dutch Oven te kunnen halen.
  • Smeer het bladerdeeg met de tomatenpure en strooi de helft van de kruiden hieroverheen.
  • Leg in circels beginnend vanaf de buitenkand de verschillende plakjes afwisselend neer. Heb je hele brede plakken, snijdt deze dan eventueel in de lengte door.
  • Bestrijk het geheel met olijfolie en estrooi het geheel met de overgebleven kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak het geheel zo'n 45 minuten gaar. Strooi 15 minuten voor je denkt dat het gaar is de pijnboompitten en de kaas over je rondje Ratatouille.

Nutrition

Calorieën: 1557kcalKoolhydraten: 59gProteïne: 55gVet: 127gNatrium: 1771mgKalium: 2667mgVezels: 25gSuiker: 28gVitamine C: 56mgIJzer: 10mg
Keyword Feestelijk
Tried this recipe?Laat weten hoe het was!

Leave a Reply