fbpx

Rundvlees curry

Dit recept, een heerlijke authentiek smakende rundvlees curry, is dankzij mijn vrouw (die vindt dat ze niet zo goed kan koken) aan ons gezamenlijk repertoire toegevoegd. Zij maakt hem in de keuken, ik boven het kampvuur.
Na dit recept geproefd te hebben, delen jullie vast mijn conclusie dat mijn vrouw zich wat te bescheiden op stelt. Negen van de tien keer kookt zij de dagelijkse pot, de kinderen eten haar gerechten graag. Kortom mijn vrouw is een fantastische kok en wil dit eigenlijk niet weten.

Oké, als er veel eters zijn of als er wat aparts gekookt moet worden, schakelt ze mij graag in.

Wij gaan samen van deze heerlijke curry genieten en dan kun je zelf oordelen of mijn vrouw kan koken of niet…

Hij smaakt het beste met rijst en een lekkere salade als bijgerecht.

Rundvlees curry

Rundvlees Curry

Arriën Stegehuis
Een heerlijke authentiek smakende rundvlees curry van het kampvuur.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 1 uur
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 15 personen
Calorieën 30 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

  • 2 kilo rundvlees
  • 3 duimen verse gember
  • 3 eetlepels kurkuma
  • 3 eetepels bruine suiker
  • 1 eetlepel komijn
  • 3 rode pepers
  • 3 eetlepels mosterd
  • 6 eetlepels witte wijnazijn
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 bol knoflook
  • 8 uien
  • 3 blikjes tomatenpuree
  • 3 blokjes kippenbouillon
  • 9 kruidnagels
  • 9 laurierblaadjes
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Snij de gember, knoflook en pepers zonder pitjes fijn.
  • Pers de citroenen en bewaar het sap voor de volgende stap.
  • Met de vijzel meng je de gember, komijn, kurkuma, suiker, pepers, mosterd, knoflook, tomatenpuree en bouillon, citroensap en witte wijnazijn tot een mooie gladde pasta.
  • Snipper de ui grof en bak deze vervolgens in de olie.
  • Snij het rundvlees in blokjes.
  • Stook het vuur hoog op en voeg vervolgens het rundvlees en de curry pasta toe en bak het een paar minuten.
  • Voeg een kop water en de laurier en kruidnagels toe in een thee ei, deze worden er later weer uit gehaald.
  • Laat het geheel stoven tot het vlees botermals is. Controleer het regelmatig en voeg eventueel wat water toevoegen.
  • Breng het op smaak met peper en zout uit de molen. Is het geheel te pikant,voeg dan eventueel wat room, crème fraîche, kokosmelk of pasta toe.
  • Om het geheel leuk af te maken roer ik vaak wat fijngehakte verse koriander door de rijst.
  • Zodra je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.

Nutrition

Serving: 100gCalorieën: 30kcalKoolhydraten: 7gProteïne: 1gVet: 1gNatrium: 7mgKalium: 120mgVezels: 1gSuiker: 3gVitamine C: 18mgIJzer: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!

Geef een reactie