Zelf kaas maken is leuk, Sandesh Durga Pooja wordt gemaakt van Paneer, een kaas die super lekker en super simpel te maken is. Van de kaas wordt vervolgens een zoet koekje gemaakt. Een combinatie die we hier in Nederland niet snel zullen verzinnen. Koekjes met kaas zijn hier hartig! Dit gerechtje komt uit India en is verrassend lekker. Wil je een keer echt wat anders dat er ook nog eens erg mooi uit ziet ga dan lekker aan de slag.
Nodig voor Sandesh Durga Pooja
- 1 liter melk
- 1 ½ EL citroensap
- 2 EL suiker (Palm jaggery)
- 3 EL suiker
- Amandelen pistachenootjes of rozijnen
Bereiding van Sandesh Durga Pooja
- Breng de melk aan de kook en voeg het citroensap toe
- Blijf roeren tot de melk geschift is
- Giet de melk in een schaal met een kaasdoek en zeef het vocht er uit, eventueel even wringen
- Spel met wat water het zure van de citroen uit de kaas
- Pers de paneer door er 30 minuten een gewicht op te plaatsen
- Kneed de suiker en de Palm jaggery er door en zorg voor een glad consistent mengsel
- Verwarm het circa 10 minuten op matig vuur onder goed roeren. Er mag zich geen vet afschijden, het mengsel moet niet te droog worden
- Laat afkoelen en kneed opnieuw tot een consistent mengsel
- Maak er bolletjes van en druk er een patroontje in, garneer met een nootje of rozijntje