fbpx

Spek kaas bananenbrood

Dat gekke combinaties fantastisch kunnen smaken bewijst deze combinatie van spek, kaas en banaan. Dit recept komt van ‘Down-under’ Daar heet een brood een damper en een Dutch Oven een ‘Camp Oven’. Je mag er van vinden wat je wilt maar …. deze combinatie is echt fantastisch en de Australische manier van een gevuld brood maken is echt geniaal.

Nodig:

  • 1 brooddeeg (1 kg bloem, 1 eetlepel zout, 1 eetlepel gist, 1 eetlepel suiker en ± 3 bekers water) 1 kg kant en klare broodmix mag ook
  • 1 pakje ontbijtspek (150 tot 200 gram)
  • 4 tot 6 bananen
  • 1 zakje geraspte oude kaas (± 200 gram)
  • 1 vel bakpapier

Geen zin in te veel tekst …. bekijk onderstaand filmpje. Succes verzekerd!

Demonstratie spek kaas bananenbrood maken.

Geen zin in 3,5 minuut film …. met onderstaande beschrijving lukt het je vast!

Bereiding:

  1. Leg het vel bakpapier op tafel en leg het deeg op het bakpapier.
  2. Rol van het deeg een zo plat en zo groot mogelijke ‘ronde lap deeg’. Je ‘ronde lap deeg’ moet in elk geval groter worden dan je velletje bakpapier.
  3. Prak de bananen fijn met een vork.
  4. Beleg je ‘ronde lap deeg’ met een ring van geprakte bananen. (zie foto onder)
  5. Bedek de ring van geprakte bananen met spek en geraspte kaas.
  6. Vouw de buitenste (onbedekte) rand van je ‘deeg’ over de vulling en druk deze in het midden vast.
  7. Bak je damper af in de Dutch Oven of op 180℃ in een gewone oven, dit duurt ongeveer 30 minuten
  8. Haal je brood er uit voor het zwart is 😊
Een ring, de binnenkant blijft dus vrij!

Stookadvies Dutch Oven:

  • Bovenwarmte: één aaneengesloten rink briketten op de buitenste rand van het deksel
  • Onderwarmte ⅕ van het aantal dat op je oven ligt

Meer weten:

Scan onderstaande QR code om naar het filmpje en jet onl;ine artikel te gaan.

Geef een antwoord