fbpx

Stoofperen

Winter en stoofperen horen bij elkaar en zijn heerlijk. Als nagerecht met ijs, slagroom en een scheut kaneellikeur of als bijgerecht bij een heerlijke stoofschotel. Het is niet moeilijk een goed excuus te vinden om stoofpeertjes te serveren.

Met dit recept blijven ze mooi wit. Wil je ze rood, gebruik dan rode wijn in plaats van witte wijn.

Stoofperen

Stoofperen

Arriën Stegehuis
Prachtige en overheerlijke witte stoofperen!
5 van 5 stemmen
Prep Time 30 mins
Cook Time 45 mins
Total Time 1 hr 15 mins
Course Bijgerecht, Nagerecht
Cuisine Nederlands
Servings 12 personen
Calorieën 146 kcal

Equipment

  • Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven

Ingredients
  

  • 12 kleine stoofperen bij voorkeur Gieser Wildeman
  • 1 citroen schoongemaakt
  • 225 gram suiker
  • 3 kaneelstokjes
  • 1 liter witte wijn

Instructions
 

  • Schil de stoofperen, laat het steeltje zitten maar snijd met een mesje het kroontje aan de onderkant weg.
  • Schil de citroen met een dunschiller (alleen het geel) en knijp het sap boven de pan uit.
  • Voeg de citroenschil, suiker en kaneelstokjes toe.
  • Schenk de wijn erbij.
  • Zet de peren rechtop naast elkaar in de pan.
  • Breng het geheel zachtjes aan de kook en stoof de peren op een heel laag vuur in ongeveer 45 minuten gaar met het deksel schuin op de pan.
  • Nu de peren op staan, kun je de gebruikte spullen schoonmaken en opruimen.
  • Controleer met een scherp mesje of de peertjes gaar zijn.
  • Serveer warm of laat ze in het vocht afkoelen.
  • Eetsmakelijk!

Nutrition

Serving: 100gCalorieën: 146kcalKoolhydraten: 23gProteïne: 1gVet: 1gNatrium: 5mgKalium: 75mgVezels: 1gSuiker: 20gVitamine C: 5mgIJzer: 1mg
Keyword Vegetarisch
Tried this recipe?Laat weten hoe het was!

Leave a Reply