fbpx

Super Simpele Glutenvrije Jamkoekjes

Bakken zonder gluten is geen enkel probleem, zolang je maar over de juiste recepten beschikt. Dit is zo’n recept, Super Simpele Glutenvrije Jamkoekjes. Ze zijn heerlijk en zien er (zeker als je voor de ‘uitslover-modus’ gaat) ook nog eens super vrolijk uit.

Het meest simpel is gewoon een balletje van je deeg maken, kuiltje erin, jam erin en klaar. Wil je koekjes zoals op de foto, kijk dan dus wat verder in de instructies. Het is makkelijker dan het lijkt.

Heb je geen boekweitmeel, dan kun je natuurlijk gewoon bloem gebruiken. Realiseer je dan wel dat bloem gluten bevat. Zelf bak ik deze koekjes in Dutch Oven of skillet, maar thuis gewoon in de oven kan natuurlijk ook.

Super Simpele Glutenvrije Jamkoekjes

Super Simpele Glutenvrije Jamkoekjes

Arriën Stegehuis
De titel zegt denk ik wel genoeg.
5 van 4 stemmen
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Course Banket, Bijgerecht, Gebak, Tussendoortje
Cuisine Nederlands
Servings 20 personen
Calorieën 243 kcal

Equipment

  • Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Skillet met Dutch Oven deksel

Ingredients
  

  • 400 gram boekweitmeel
  • 225 gram amandelmeel
  • 300 milliliter ahornsiroop
  • 200 gram roomboter
  • jam naar keuze

Instructions
 

Bereiding van Super Simpele Glutenvrije Jamkoekjes

  • Meng het amandelmeel met het boekweitmeel.
  • Smelt de boter, schenk de ahornsiroop erbij en meng vervolgens met een spatel het meel hier door.
  • Maak kleine balletjes van het deeg en leg deze in een DO of skillet.
  • Druk er een klein kuiltje in met je duim en vul de kuiltjes met een beetje jam.
  • Bak de koekjes in DO of skillet op circa 180°C tot ze mooi bruin zijn. Dit zal rond de 20 minuten duren. Duurt het langer, dan is de DO te koud, gaat het sneller, dan is de DO te warm.

Voor de uitslovers

  • Heb je echt zin om je uit te leven, gebruik dan steekvormpjes. Bijvoorbeeld sterretjes met kerst, hartjes met Valentijnsdag of Moederdag, eivorm met Pasen. Kortom, laat je fantasie in de vrije loop. Eventueel kun je zelfs met een spuitzak aan de slag voor gekarteld mondje, mooie rondjes of andere vormen. Minder simpel, maar wel heel mooi en veel meer mogelijkheden! O ja, en je kunt natuurlijk variëren met verschillende kleuren jam!
  • Rol het deeg tot een lap met een deegroller.
  • Steek koekjes uit met een steekvormpje.
  • Gebruik één gestoken koekje als bodem, steek in het tweede gestoken koekje een extra gaatje voor de jam (zie afbeelding).
  • Leg de gestoken koekjes op elkaar en vul het gat met een beetje jam.
  • Eventueel leg je eerst het eerste koekje neer, leg je daarop in het midden een beetje jam en druk je daar het tweede koekje met gat er bovenop. Je krijgt dan een koekje met een laagje jam er tussen.

Nutrition

Serving: 100gCalorieën: 243kcalKoolhydraten: 27gProteïne: 5gVet: 14gNatrium: 75mgKalium: 152mgVezels: 3gSuiker: 10gIJzer: 1mg
Keyword Glutenvrij, Kan vegan, Vegetarisch
Tried this recipe?Laat weten hoe het was!

Leave a Reply