fbpx

Super Simpele Glutenvrije Jamkoekjes

Bakken zonder gluten is geen enkel probleem, zolang je maar over de juiste recepten beschikt. Dit is zo’n recept, Super Simpele Glutenvrije Jamkoekjes. Ze zijn heerlijk en zien er (zeker als je voor de ‘uitslover-modus’ gaat) ook nog eens super vrolijk uit.

Het meest simpel is gewoon een balletje van je deeg maken, kuiltje erin, jam erin en klaar. Wil je koekjes zoals op de foto, kijk dan dus wat verder in de instructies. Het is makkelijker dan het lijkt.

Heb je geen boekweitmeel, dan kun je natuurlijk gewoon bloem gebruiken. Realiseer je dan wel dat bloem gluten bevat. Zelf bak ik deze koekjes in Dutch Oven of skillet, maar thuis gewoon in de oven kan natuurlijk ook.

Super Simpele Glutenvrije Jamkoekjes

Super Simpele Glutenvrije Jamkoekjes

Arriën Stegehuis
De titel zegt denk ik wel genoeg.
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 1 uur
Gang Banket, Bijgerecht, Gebak, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 20 personen
Calorieën 243 kcal

Ingrediënten
  

  • 400 gram boekweitmeel
  • 225 gram amandelmeel
  • 300 milliliter ahornsiroop
  • 200 gram roomboter
  • jam naar keuze

Instructies
 

Bereiding van Super Simpele Glutenvrije Jamkoekjes

  • Meng het amandelmeel met het boekweitmeel.
  • Smelt de boter, schenk de ahornsiroop erbij en meng vervolgens met een spatel het meel hier door.
  • Maak kleine balletjes van het deeg en leg deze in een DO of skillet.
  • Druk er een klein kuiltje in met je duim en vul de kuiltjes met een beetje jam.
  • Bak de koekjes in DO of skillet op circa 180°C tot ze mooi bruin zijn. Dit zal rond de 20 minuten duren. Duurt het langer, dan is de DO te koud, gaat het sneller, dan is de DO te warm.

Voor de uitslovers

  • Heb je echt zin om je uit te leven, gebruik dan steekvormpjes. Bijvoorbeeld sterretjes met kerst, hartjes met Valentijnsdag of Moederdag, eivorm met Pasen. Kortom, laat je fantasie in de vrije loop. Eventueel kun je zelfs met een spuitzak aan de slag voor gekarteld mondje, mooie rondjes of andere vormen. Minder simpel, maar wel heel mooi en veel meer mogelijkheden! O ja, en je kunt natuurlijk variëren met verschillende kleuren jam!
  • Rol het deeg tot een lap met een deegroller.
  • Steek koekjes uit met een steekvormpje.
  • Gebruik één gestoken koekje als bodem, steek in het tweede gestoken koekje een extra gaatje voor de jam (zie afbeelding).
  • Leg de gestoken koekjes op elkaar en vul het gat met een beetje jam.
  • Eventueel leg je eerst het eerste koekje neer, leg je daarop in het midden een beetje jam en druk je daar het tweede koekje met gat er bovenop. Je krijgt dan een koekje met een laagje jam er tussen.

Nutrition

Serving: 100gCalorieën: 243kcalKoolhydraten: 27gProteïne: 5gVet: 14gNatrium: 75mgKalium: 152mgVezels: 3gSuiker: 10gIJzer: 1mg
Trefwoord Glutenvrij, Kan vegan, Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!

Geef een reactie