fbpx

Sylvana’s Stoofschotel

Wat doe je wanneer je als Kampvuurkok gevraagd wordt door je helden of je mee wilt werken aan “Dumperteten”? Gelijk keihard JA roepen natuurlijk! En voor ik het wist trok ik de deur van mijn zolderkamer dicht om op verzoek van Dumpert op een prachtig mooie winterdag met Nick en Sylvana aan de kook te gaan.

Dit was een geweldige ervaring waar ik met veel plezier op terug kijk. Samen met de Dumpert crew en mijn helden Nick en Sylvana hebben we enorm veel lol gehad. Sylvana is echt een hele lieve meid met het hart op de goede plaats. Haar stoofschotel was echt helemaal fantastisch, ik ben fan! (Alleen van het eten natuurlijk!)

Wil je weten wie er gewonnen heeft; Nick’s stoof of deze stoof van Sylvana… dan zul je het filmpje moeten kijken, want ik verklap het niet.

Sylvana koos ervoor haar stoofschotel flink aan de kook te houden en alle ingrediënten goed klein te snijden waardoor er regelmatig water toegevoegd moest worden om aanbranden te voorkomen.

De basisingrediënten waren varkensstoofvlees en rode wijn. Het resultaat was uitstekend, een mooie stoof, mooi donkerbruin van kleur. En natuurlijk het belangrijkste; het was prima op smaak.

Sylvana's Stoofschotel

Sylvana's Stoofschotel

Arriën Stegehuis
Deze door Sylvana zelfgemaakte stoofschotel is overheerlijk!
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 30 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 7 personen
Calorieën 215 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

  • 1 kilo stoofvlees (wild zwijn)
  • ruim roomboter
  • 6 uien kleine
  • 6 stengels bleekselderij
  • 1 fles rode wijn
  • 1 pompoen
  • 2 paprika's
  • 9 tomaten
  • basilicum
  • 500 gram krielaardappels
  • 1 bakje champignons
  • 3 tenen knoflook
  • 500 gram aardappels
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Maak een klein vuurtje aan.
  • Hang de Dutch Oven erboven om voor te verwarmen.
  • Snij het stoofvlees in grove stukken en bestrooi het met peper en zout.
  • Smelt de roomboter en bak het stoofvlees mooi bruin.
  • Snij de ui en de knoflook fijn, voeg deze toe en bak tot de uitjes mooi glazig.
  • Snij ondertussen de overige ingrediënten in hele kleine stukken. Bij het serveren zijn ze zo ver uiteen gevallen dat ze zorgen voor een mooie binding van de saus.
  • Voeg de wijn en de overige groenten toe.
  • Laat het geheel minimaal 2 uur flink inkoken.
  • Vul af en toe water bij zodat het niet aanbrandt.
  • Maak alle gebruikte materialen ondertussen weer schoon en ruim ze op.
  • Eetsmakelijk!

Video

Nutrition

Serving: 100gCalorieën: 215kcalKoolhydraten: 49gProteïne: 8gVet: 1gNatrium: 26mgKalium: 1775mgVezels: 8gSuiker: 14gVitamine C: 68mgIJzer: 5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!

Eén reactie

  1. Gisteren dit stoofpotje gemaakt, en wat was ie lekker? Heb er nog wel 3 lepels sambal badjak aan toegevoegd. Ga deze zeker vaker maken!

Geef een antwoord