fbpx

Tiramisu Con Frutta Rossa

Eigenlijk is tiramisu con frutta rossa (tiramisu met rode vruchten) een beetje een vreemde eend in de bijt. Het heeft namelijk niets met kampvuur te maken en je hebt er een mixer en een koelkast voor nodig. Maar goed het zijn vreemde tijden. Door de covid crisis kook ik in mijn achtertuin en mijn publiek ook. Als het een keer kan dan is het dus nu.

Traditioneel wordt de tiramisu vaak gemaakt met cacao cognac en expresso. Deze keer gaan we echter voor Tiramisu Con Frutta Rossa, heerlijk, de eerste aardbeien liggen al in de winkel. Ik hoop niet dat de crisis tot de bramentijd loopt maar met bramen kan het ook prima. Eigenlijk kunnen alle rode vruchten, aalbessen, bosbessen, frambozen. Wellicht ligt er nog iets in je diepvries.

Het maken van dit gerecht is niet zo heel moeilijk. Als je kinderen hebt zullen ze met je mee willen doen. Kinderen vinden alleen de lange vinger al heerlijk. Toen mijn kinderen jong waren werd er niet zo strak naar alcohol en kinderen gekeken en zou ik het gerecht met een zoete vruchtenwijn gemaakt hebben. Wat jij doet is aan jou. Mijn kinderen zijn volwassen, ik ga dus voor een bessenjenever! Een rood vruchtensapje of desnoods rode ranja (hoog op smaak) zou ook kunnen.

Wat de mascarpone betreft, deze kun je vervangen door roomkaas of monchou, met name die eerste is qua budget een goede keuze en qua smaak …. het is allemaal lekker.

Tiramisu con frutta rossa

Arriën Stegehuis
Tiramisu con frutta rossa. tiramisu met rode vruchten is een heerlijk eiwitrijk toetje. Kinderen vinden het leuk om (onder begeleiding) te maken.
Nog geen waarderingen
Voorbereidingstijd 45 minuten
Wachttijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 2 uur 15 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Italiaans
Porties 6
Calorieën 734 kcal

Ingrediënten
  

  • 500 gram rode vruchten vers of diepvries
  • 350 gram lange vingers (meestal 2 pakken)
  • 5 eieren
  • 125 gram suiker
  • 500 gram mascarpone (roomkaas of monchou werkt ook)
  • 300 milliliter bessenjenever (rood vruchtensap of vruchtenwijn kan ook) vc

Instructies
 

  • Scheid de eieren.
  • Klop de dooiers met de suiker tot een schuimige massa.
  • Roer de mascarpone (of de roomkaas) hier door heen.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel dit door de mascarpone creme.
  • Bouw het toetje in laagjes.
  • Begin met een laag creme.
  • Doop de lange vingers kort in de rode vloeistof en leg ze in een laag op de creme.
  • Verdeel wat vruchten over de laag lange vingers en begin aan de volgende laag creme.
  • eindig met een laag creme en garneer met de laatste rode vruchten.

Nutrition

Calorieën: 734kcalKoolhydraten: 47gProteïne: 12gVet: 42gNatrium: 99mgKalium: 96mgVezels: 2gSuiker: 28gVitamine C: 2mgIJzer: 1mg
Trefwoord Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!

Geef een reactie