fbpx

Traditional Bannocks

De Bannocks vullen goed en zijn zeer machtig. Heerlijk met worst, kaas of kruidenboter! Dit recept heb ik overgenomen van Siegurd van Leusen. Zijn site is zeer de moeite waard, hij heeft prachtige filmpjes online staan waarin hij heel veel bushcraft technieken uitlegt en demonstreert.

Traditional Bannocks

Traditionele Bannocks

Arriën Stegehuis
Heerlijke luchtige Bannocks die je zelf kan bekleden.
4,75 van 4 stemmen
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 25 minutes
Course Banket, Bijgerecht, Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Cuisine Canadees
Servings 1 persoon
Calorieën 7 kcal

Equipment

  • stok
  • hete steen
  • BBQ-rooster
  • Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven

Ingredients
  

  • 250 bloem bloem
  • 125 milliliter water
  • zout optie
  • olie optie

Versiering

  • worst
  • kaas
  • kruidenboter

Instructions
 

  • Belucht de bloem door hem een paar keer van de lepel in de schaal te laten vallen.
  • Voeg water en zout toe.
  • Bak je Bannocks op een stok, hete steen, bbq-rooster, skillet, bloempot blikje, kortom wat er maar voor handen is.
  • Doe wat olie in de pan, zorg dat de Bannocks niet te dik zijn en zorg dat de pan ver genoeg van het vuur af is. Daar waar je je hand 5 seconden kunt houden, is een mooie plek.
  • Bak de Bannocks nu af voor circa 15 minuten.
  • Zodra je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.

Nutrition

Serving: 100gCalorieën: 7kcalKoolhydraten: 2gProteïne: 1gVet: 1gNatrium: 1mgSuiker: 1g
Keyword Vegan, Vegetarisch
Tried this recipe?Laat weten hoe het was!

2 Responses

  1. Ha Truus,

    Wat een leuk verhaal. Zelf ken ik vanuit Scouting het St Joris Feest, dat weer erg lijkt op het st Michaëls feest.

    Toto kooks,

    Arriën

Leave a Reply