Koken op kampvuur duurt vaak een paar uur als je met een grote groep bent. Om iedereen tevreden te houden en de eerste trek te stillen, serveer ik voor we gaan koken vaak een lekkere soep. Deze uiensoep is daar een goed voorbeeld van. Hij is eenvoudig te maken en past binnen elk budget. En de smaak… maak ‘m zelf maar, hij is fantastisch! Ik kan ‘m van harte aanbevelen. De reacties die ik van mijn gasten terug krijg over deze soep zijn dan ook zeer positief.
Uiensoep

Een eenvoudige soep die past binnen elk budget.
4,80 van 5 stemmen
Prep Time 30 mins
Cook Time 45 mins
Total Time 1 hr 15 mins
Course Bijgerecht, Soep
Cuisine Frans
Servings 20 personen
Calorieën 257 kcal
Equipment
- Bogrács (Hongaarse hang pan)
Ingredients
- 2½ kilo uien
- 250 gram roomboter
- 5 liter kruidenbouillon
- 5 laurierblad
- bosje tijm
- 1 eetlepel foelie
- 500 gram kaas geraspt
- 1 brood
Instructions
- Snijd de uien in dunne ringen en smoor deze (deksel op de pan) heel zachtjes gaar.
- Neem vervolgens het deksel van de pan en bak de ringen in 5 minuten goudbruin.
- Voeg de bouillon met de kruiden toe en houd de soep nog 20 minuten tegen de kook aan.
- Lukt het je om het brood te roosteren dan is dat zeker de moeite waard.
- Leg dan bij het serveren de boterham op de soep en schep daar de kaas overheen.
- Na het serveren kun je de gebruikte spullen afwassen en terugzetten waar je ze hebt gevonden.
Nutrition
Serving: 100gCalorieën: 257kcalKoolhydraten: 16gProteïne: 8gVet: 19gNatrium: 1257mgKalium: 213mgVezels: 2gSuiker: 8gVitamine C: 9mgIJzer: 1mg
Keyword Kan vegan, Vegetarisch
Tried this recipe?Laat weten hoe het was!