Shortcake is een soort zandgebak. Op zich zelf niet echt bijzonder. Ga je combineren met vers fruit en slagroom dan ontstaat er een bijzonder lekker geheel. Verse ananas, abrikozen, pruimen, aardbeien, bessen, appel, peer, of desnoods normale jam doen het uitstekend in combinatie met deze shortcake.
Wil je echt een leuk effect maak er dan een upsidedowncake van. Leg vruchten als annanas ringen, halve ontpitte pruimen, abrikozen, appelpartjes met kaneel en suiker, gekookterabarber op de bodem van de DO en leg de cake hier boven op. Het effect is prachtig!
Nodig:
- 175 gram bloem
- 50 gram polenta
- 1 el bakpoeder
- 100 gram lichtruine suiker
- 100 gram boter in blokjes
- 200 ml slagroom
Bereiding:
- Verwarm een DO voor. Veel warmte boven, weinig onder.
- Meng alle droge ingredienten
- Kneed met de vingertoppen de klontjes beter er door tot je een kruimelig deeg hebt
- Kneed hier scheutje voor scheutje de slagroom door.
- Zodra alle room door het mengsel is gekneed maak je er een ronde schijf ter grote van een bord van. (1,5 cm dik) Zorg dat je alles zo kort mogelijk kneed.
- Leg het deeg in een voorverwarmde DO. Je kunt een vel bakpapier gebruiken om de cake staks makkelijk uit de DO te kunnen halen. Snijdt eventueel de bovenkant in zoals je een taart verdeelt. Dit helpt je met breken
- Bak het geheel in circa 20 minuten goed bruin
- Bestrooi bij het uit de oven halen met wat lichtbruine rietsuiker.