Zelf BBQ saus maken is niet moeilijk, zeker niet als je dit fantastische recept van mijn vriend (en concurrent) Bart van www.rooiesok.nl gebruikt. De concurrentie is zo hard dat we elkaar helemaal dood knuffelen en regelmatig recepten en ervaringen uitwisselen.
In dit recept maken we een ambachtelijke, vers bereide BBQ saus. Dat klinkt ingewikkeld, maar het is eigenl
ijk zeer eenvoudig te maken. Er zijn allerlei variaties mogelijk. Voeg paprika en/of peper toe, of laat ze juist weg.
Plaats de saus na bereiding een tijd in je rookoven en laat er rook op neer slaan. Kortom, leef je uit en durf te variëren.
Zelf serveer ik deze saus het liefst met Pulled pork uit de Dutch Oven.
BBQ saus

In dit recept maken we een ambachtelijke, vers bereide BBQ saus. Dat klinkt ingewikkeld, maar het is eigenlijk zeer eenvoudig te maken.
5 van 4 stemmen
Prep Time 30 minutes mins
Cook Time 30 minutes mins
Total Time 1 hour hr
Course Saus
Cuisine Amerikaans, Nederlands
Servings 20
Calorieën 69 kcal
Equipment
- Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven
Ingredients
BBQ saus, de basis
- 1 liter ketchup
- 3 ui fijn gehakt
- 4 eetlepels ketjap
- 4 eetlepels worchester sauce
- 4 eetlepels bruine basterdsuiker
Optionele extra ingrediënten
- peper van de molen, naar smaak
- 2 eetlepels parikapoeder
- 2 theelepels gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel sambal of een paar druppels tabasco
- 1 bol knoflook fijn gehakt
- 2 paprika geel of groen
- 1 rode peper fijn gehakt
- 1 scheut olijfolie
Instructions
- Snijd 2½ uien aan ringen, en snipper de overgebleven ½ ui.
- Maak de knoflook schoon, plet deze en hak deze fijn.
- Bak de gesnipperde ui met de knoflook in wat olie.
- Snijdt de overige groente ingrediënten fijn.
- Bak eventuele andere groente ingrediënten, behalve de uien, nog even lekker mee
- Voeg alle natte ingrediënten en de uienringen toe en laat het geheel zachtjes pruttelen.
Nutrition
Serving: 100gCalorieën: 69kcalKoolhydraten: 16gProteïne: 1gVet: 1gNatrium: 460mgKalium: 214mgVezels: 1gSuiker: 12gVitamine C: 16mgIJzer: 1mg
Keyword Vegan
Tried this recipe?Laat weten hoe het was!
2 Responses
De beste bbq-saus ooit geproefd, mijn vrouw maakt deze regelmatig. Top recept met een klein foutje. Bij de ingredientendeclarate staat 6 uien, bij de bereiding worden er 3 gebruikt.
Ha Peter,
Bedankt voor je compliment en je verbetering. Leuk te horen dat Karin hem met regelmaat maakt. Doe haar de groeten van me.
Je verbetering heb ik gelijk doorgevoerd.
Tot kooks,
Arriën