Pasta is met 8 minuten gaar en daarmee een gerecht dat zeer snel te bereiden is. Met nog een paar minuutjes extra kun je makkelijk een vers bereide pasta carbonara bereiden.
Als je er echt een mooie salade wilt maken probeer dan eens Pomodoro mozzarella basilico dal bastone (Tomaat, mozzarella en basilicum op een stokje). Wil je een simpele salade, roer er dan gewoon wat rucola doorheen.
Heb je meer tijd dan 15 minuten en wil je helemaal los, in dit lasagna recept staat beschreven hoe je zelf pasta kunt maken!
Deze maaltijd is echt ideaal als je na een drukke dag moe terug komt op de camping en snel en simpel wilt koken. De smaak, daar kan geen zakje of bakje tegen op.
Vers bereide pasta carbonara

Een super snelle maaltijd die binnen 15 minuten op tafel staat.
5 van 5 stemmen
Total Time 15 minutes mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine Italiaans
Servings 4 personen
Calorieën 563 kcal
Equipment
- Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven
Ingredients
- 400 gram pasta (droog gewicht, spaghetti, macaroni, farfalle, tagliatelle, maakt niet uit)
- 3 sjalotjes (of 1 grote ui), fijn gesneden
- 2 knoflookteentjes fijn gesneden
- 200 gram grana padano geraspt
- 200 gram spekblokjes
- 2 eieren
- 800 gram rucola (of een andere salade)
- 100 gram bieslook (vers, fijn gehakt) Deze kun je ook weg laten.
- peper en zout naar smaak
Instructions
- Vul je Dutch Oven met water en breng dit aan de kook. Gooi een flinke snuf zout door het water en …. bewaar voor je afgiet één paar soeplepel (of 2/3 mok) van het kookvocht.
- Zodra het water kookt voeg je de pasta toe. (zie verpakking pasta voor de kooktijd)
- Bak op het omgekeerde deksel van je dutch oven de spekjes, als de spekjes bijna krokant zijn voeg je de fijn gesneden sjalotjes en de knoflook toe en temper je de hitte.
- Breek de eieren in een kom, voeg hier het kookvocht en de kaas aan toe en roer dit goed door met een garde,
- Gooi het eiermengsel door de pasta en blijf een tijdje goed roeren. Dat is nodig om de eieren te garen.
- Voeg de spekjes en de sjalotten toe en roer nog even door.
- Dit is het moment om de pasta carbonara op smaak te brengen met wat peper en zout
- Zelf eet ik hem vaak met rucola. De ½ van de rucola roer ik door de pasta. Op elk bord leg ik vervolgens een bedje van rucola met daar bovenop de pasta.
- Als garnituur kun je er nog wat fijn gehakte bieslook overheen strooien.
Nutrition
Calorieën: 563kcalKoolhydraten: 33gProteïne: 45gVet: 30gNatrium: 3267mgKalium: 1361mgVezels: 11gSuiker: 11gVitamine C: 54mgIJzer: 6mg
Keyword Eenpansgerecht
Tried this recipe?Laat weten hoe het was!
2 Responses
Vandaag dit recept maar eens gemaakt. De kinderen zagen het niet zitten want een eerdere keer dat we pasta carbonara aten werd de hele inhoud van de pan in de kliko gegooid en hebben we een boterham gegeten. Vandaag had ik ook een andere saus als back-up in de koelkast staan. De jongste heeft geproeft maar vond het niet heel erg lekker. De overige gezinsleden hebben met veel smaak de pan leeggegeten. Van hun mag het vaker op het menu. Lijkt mij ook een heerlijke maaltijd voor op de camping, ben ik ook vlot klaar met koken. Dankjewel Ariën.
Vandaag dit recept maar eens gemaakt. De kinderen zagen het niet zitten want een eerdere keer dat we pasta carbonara aten werd de hele inhoud van de pan in de kliko gegooid en hebben we een boterham gegeten. Vandaag had ik ook een andere saus als back-up in de koelkast staan. De jongste heeft geproeft maar vond het niet heel erg lekker. De overige gezinsleden hebben met veel smaak de pan leeggegeten. Van hun mag het vaker op het menu. Lijkt mij ook een heerlijke maaltijd voor op de camping, ben ik ook vlot klaar met koken. Dankjewel Arriën.