fbpx

Vers Gemaakte Glühwein

In de wintermaanden is niets zo lekker als een glas heerlijk warme Glühwein als je in de kou staat of wanneer je van de kou de warmte in komt. Rond Sinterklaas is er een variant op de Glühwein met Bisschopswijn. Het verschil is dat Bisschopswijn wordt gemaakt met sinaasappel en glühwein met citrusvruchten. Dus niet alleen met sinaasappel, maar ook met citroen, etc.

Voor de zoetekauwen kan deze eventueel gezoet worden met suiker of honing. De drank mag bij de bereiding niet koken, omdat dan de alcohol verdampt. Glühwein heeft een alcoholpercentage van ongeveer 13%. Je kunt ook Glühwein kant-en-klaar in de winkel kopen, maar of dat net zo lekker is?

Vers Gemaakte Glühwein

Vers Gemaakte Glühwein

Arriën Stegehuis
Een glas heerlijk warme glühwein, maar dan van het kampvuur.
5 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 1 dag
Bereidingstijd 10 uur
Totale tijd 1 dag 10 uur
Gang Drankjes
Keuken Duits
Porties 25 personen
Calorieën 551 kcal

Equipment

  • Emmer

Ingrediënten
  

  • 5 sinaasappels
  • 5 citroenen
  • 40 kruidnagels
  • 5 flessen rode wijn (bv. Bourgogne)
  • 3,5 à 4 liter water
  • 5 kaneelstokjes
  • 5 steranijs
  • eventueel suiker of honing (naar smaak)

Instructies
 

  • Borstel de sinaasappel en de citroen goed af met warm water en steek de kruidnagels er in.
  • Leg de vruchten in een schone emmer of emaillen pan. Let op met emmer/pan keuze, want metaal geeft een smaakje.
  • Giet de wijn en het water erbij.
  • Leg het kaneelstokje en de steranijs er in en dek het geheel af.
  • Laat een nacht trekken.
  • Schenk het over in een ketel en verwarm deze boven het vuur.
  • Laat het een uurtje zachtjes trekken, dus niet koken en het vuur dus laag houden.
  • Voeg eventueel naar smaak suiker of honing toe.
  • Serveer de Glühwein warm.
  • Zodra je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.

Nutrition

Serving: 100gCalorieën: 551kcalKoolhydraten: 149gProteïne: 14gVet: 4gNatrium: 411mgKalium: 2160mgVezels: 44gSuiker: 75gVitamine C: 636mgIJzer: 8mg
Trefwoord Kan vegan, Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!

Geef een reactie