fbpx

Verse groentebouillon

Nodig (voor circa 1,5 L)

  • 3 uien, fijn gesneden
  • 4 wortels geraspt of fijn gesnedenBouquet_marmite
  • 4 stengels bleekselderij, fijn gesneden
  • 1 teen knoflook, fijn gesneden
  • 1 EL koolzaadolie
  • 2 laurierblaadjes in stukken gescheurd
  • een paar takjes tijm en of peterseliesteeltjes
  • paar zwarte peper korrels
  • 1/2 glas witte wijn (optie)
  • evt kun je meer fijn gesneden groenten gebruiken, denk aan prei, venkel, knolselderie of verse kruiden als rozemarijn, selderie of lavas

Bereiding

  • Verhit de olie en fruit de groenten tot de ui zacht van smaak is
  • voeg 1,75 kokend water en het glas wijn toe en laat het geheel 30 minuten zachtjes koken (zonder deksel)
  • Zeef de bouillon voor gebruik

Leave a Reply