fbpx

Vis in de krant

Vis in de krant is een echte heerlijk gerecht en het is jammer dat je vis niet vaker op deze wijze klaargemaakt ziet worden. Vis in de krant kan in de oven gemaakt worden of op de BBQ. Op een kolen BBQ gaat dit naar mijn mening het beste, maar gas of elektrisch kan ook. Alleen daar wil ik als Kampvuurkok niets van weten :-).

De ultieme vis in de krant krijg je als je het boven een kampvuurtje doet. Je legt hierbij het hele pakket natte krant op een rooster boven het vuur. De kranten gaan wat schroeien en dit geeft een heerlijke rooksmaak.

Ben je in voor een experiment, leg het geheel dan eens in bedje met hooi en wikkel dat in de krant. Heerlijk!

Qua vissoort is vrijwel alles geschikt. Denk aan zalm, forel, zalmforel, snapper, dorado kabeljauw, zeebaars of… . Zolang de schubben en ingewanden verwijderd zijn, maakt de vissoort niet zo veel uit.

Wel is het van belang dat je de kranten goed nat maakt.

Vis in de krant

Vis in de Krant

Arriën Stegehuis
Vis in de krant is een echt heerlijk gerecht en goede vervanger voor aluminiumfolie.
5 van 4 stemmen
Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour
Course Bijgerecht, Hoofdgerecht
Cuisine Nederlands
Servings 6 personen
Calorieën 1 kcal

Equipment

  • Kampvuur
  • BBQ

Ingredients
  

  • 1 vis naar keuze
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • verse kruiden tijm, peterselie, dille basilicum, venkel
  • paar citroenen
  • venkelzaad
  • bosui
  • krant
  • touw

Instructions
 

  • Wrijf je vis in met wat olijfolie zodat kruiden er lekker aan blijven plakken.
  • Smeer de vis aan binnen- en buitenkant in met peper en zout.
  • Snijd de citroen aan plakken, hak de kruiden en snij de lente ui fijn.
  • Kneus het venkelzaad. Dit kan in kampvuurstijl met de achterkant van de bijl, maar met een vijzel kan het natuurlijk ook.
  • Leg de helft van de kruiden tussen de vis.
  • Vouw de krant open op de middenpagina en maak deze nat.
  • Leg wat kruiden op de krant en leg de vis op de kruiden. Leg nog wat kruiden op de vis.
  • Besprenkel het geheel met nog wat extra olijfolie en rol alles netjes en strak in de krant.
  • Bind de krant dicht met een stukje touw en maak de krant vervolgens echt goed nat.
  • Leg het geheel op een rooster boven het vuur.
  • Nu de vis op het vuur staat, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.

Nutrition

Serving: 100gCalorieën: 1kcalProteïne: 1gVet: 1gNatrium: 1mg
Keyword Vegetarisch
Tried this recipe?Laat weten hoe het was!

Leave a Reply