Wafels van het kampvuur zijn super simpel te maken. Een wafelijzer is vaak makkelijk gescoord op een rommelmarkt of op marktplaats. Met onderstaand recept bak je heerlijke wafels. Doe er wat vers fruit, ijs en of slagroom bij als je het feest helemaal compleet wilt maken.
Wafels
Lekkere wafels voor tussendoor, een must voor de zoetekauw.
4,75 van 8 stemmen
Voorbereidingstijd 1 uur uur
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten min
Gang Banket, Bijgerecht, Gebak, Tussendoortje
Keuken Belgisch
Porties 6 personen
Calorieën 661 kcal
Equipment
- wafelijzer
Ingrediënten
- 500 gram bloem
- 1 eetlepel gist
- 1 theelepel zout
- 125 gram suiker 6 eetlepels
- 150 gram roomboter gesmolten
- 2 eieren los geklopt
- 3/4 liter volle melk
Versiering
- fruit
- ijs
- slagroom
Instructies
- Meng alle droge ingrediënten.
- Voeg de gesmolten boter, de losgeklopte eieren en de helft van de melk toe.
- Roer dit tot een glad beslag.
- Voeg al roerend de rest van de melk toe.
- Laat het beslag op een warme plek 1 uur rijzen.
- Bak de wafels in een goed ingevet wafelijzer goudbruin.
- Houdt het wafelijzer goed ingevet.
- Zodra je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.
Nutrition
Serving: 100gramCalorieën: 661kcalKoolhydraten: 91gProteïne: 15gVet: 27gNatrium: 320mgKalium: 280mgVezels: 2gSuiker: 27gIJzer: 4mg
Trefwoord Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!