Zoetzure kip uit de Dutch Oven is een echte aanrader, met name voor de beginners onder ons. Door een roostertje te gebruiken ligt alles vrij van de bodem en heeft de onderkant geen contactwarmte. Hierdoor kan het nauwelijks aanbranden.
Omdat de Dutch Oven een “gesloten” systeem is waarbij nauwelijks vocht ontsnapt, zullen de kippen heerlijk mals worden. Dit in tegenstelling tot een reguliere oven waar kip nogal eens de neiging tot uitdrogen heeft.
Kortom, als je de tijd hebt, als je een vuurtje hebt, als je een Dutch Oven hebt, als je echt lekkere kip wilt, als je…
Bron: Een vrije interpretatie van Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen help je me de website in de lucht te houden en stimuleer je me meer te schrijven.Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Jamie Olivers Recept zoals gepubliceerd op Okoko.
Zoetzure kip uit de Dutch Oven

Equipment
- Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven
Ingredients
- 2 kippen of 3 kg kipfilet of 4 kg kipstukken
- verse peterselie
- 100 gram verse gember
- 6 paprika
- 6 rode ui
- 3 rode peper
- 1 ananas
- 1 eetlepel venkelzaad
- 3 eetlepels suiker
- 8 eetlepels balsamicoazijn
- olijfolie
- peper
- zout
Instructions
- Smeer de kippen in met flink wat zout en peper, van binnen en van buiten.
- Rasp de gember, pluk de peterselieblaadjes van de steeltjes en vul hier de kip mee.
- Snij de paprika’s, uien en geschilde ananas in zeer grove stukken.
- Scheur de Spaanse pepers in stukken.
- Stamp het venkelzaad fijn.
- Leg een rooster op de bodem van de Dutch Oven.
- Meng al deze groentes en kruiden in de Dutch Oven met wat zout, peper en 6 flinke scheuten olijfolie.
- Leg de kippen boven op het groentemengsel, schenk wat olijfolie over de kip en laat het gaar worden in 90 tot 120 minuten.
- Dit is het moment om de gebruikte spullen schoon te maken en op te ruimen.
- Controleer zo nu en dan de kip. Besprenkel de kip eventueel met het vocht dat zich onderin de Dutch Oven verzamelt. Als de kip al mooi bruin is aan de buitenkant, maar de tijd nog niet om is, leg dan een laagje aluminiumfolie op de kip.
- Als de alles gaar is, nemen we de helft van het groentemengsel en pureren dit met de balsamicoazijn tot een heerlijke saus.